tisdag 25 december 2012

I morse sov vi till 9. Vi gick ner och åt en mysig julfrukost och sen kom mamma och Göte och åt jullunch. Åh, tänk vad fort man ledsnar på julmat. Blä!

På em var vi hos grannen med bästa pulkabacken där vi åkte pulka och drack Glüggwine. Nu efter ytterligare lite julmat så ligger jag däckad i soffan och tittar på Harry Potter.

Tänker efter lite på vad jag fick av tomten igår. Jag fick; Paninimaker, Lionbar, Geisha, örhängen, äggkoksmätare, Cinderellakryssning med familjen nu tors-fre, hotellövernattning på lör-sön på Scandic Grand Central med massage och middag, pilatesboll, yogamatta, Årechoklad, Pernillas julbok, doftljus, ljuslyckta mm.

Tror folk vet att jag gillar choklad... Nu är det bara till att lära sig övningar på bollen ;)

I morgon vet jag inte vad vi ska göra, bara slappa :D


måndag 24 december 2012

Julafton 2012

En mycket lyckad julafton med glada och nöjda barn, mätta magar och trötta ögon. Blir sovmorgon i morn med, blir ingen julotta...

God Jul alla fina människor 🎄

fredag 14 december 2012

Lucia!

I morse firade vi Lucia med att titta på Mirabellas luciatåg med Snäckan. Så söta alla små barn, duktiga och sjunga oxå. Pratade lite med en gammal vän, mycket trevligt!
Åkte hem och storstädade och tog en dusch i man jag åkte till jobbet 15-22.20. Helt ok! Kom tyvärr inte med Tranieeprogrammet på jobbet men mötet var på topp :)
Så nöjd med mig själv :D
I morn är det barnspecialisten med Mirabella kl 11 sen får vi se vad som händer. Ev en lunch med Jennie.
Nu dags för sängen <3

tisdag 11 december 2012

WinterCupCakes

Pepparkakscupcakes
Cirka 12 st

-100 g smör
-2 1/2 dl farinsocker
-2 ägg
-1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk (går även bra med mjölk)
-3 dl vetemjöl
-1 msk kanel
-1 tsk malen kryddnejlika
-1 tsk ingefära
-1 tsk bikarbonat

Sätt på ugnen på 200°C. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen.

Farinsockret går att byta ut mot 2 dl strösocker och bikarbonaten mot 2 tsk bakpulver, men kakan får då inte sin karaktäristiska färg och smak.

Leilas Cream Cheese frosting
-60 g mjukt smör
-5 dl florsocker
-1 tsk vaniljsocker
-1 msk färskpressad citronsaft (går bra utan)
-100 g Philadelphiaost
-Några droppar valfri karamellfärg

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärgen eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
(Bild lånad från Internet)

måndag 10 december 2012

Städstund 23.30 en måndagskväll :)

Precis! Kom hem från jobbet kl 23 och som vanligt var all disk kvar efter maten, leksaker och kläder utspridda lite varstans så eftersom jag är så uppe i varv efter ett pass på jobbet så gjorde jag mitt lediga tisdagspass med städning nu istället... Hmm! Undrar om övriga familjen märker nåt i morgon bitti? Skulle inte tro det. Kan bara inte fatta att det ska vara så svårt att plocka undan efter sig? Men man la ribban alldeles för högt i början av förälskelsen... Ett vanligt fel vi kvinnor gör, vi ska visa oss så duktiga med hem och familj att vi förlorar oss själva med högar av tvätt och städ. Ja ja... får skylla mig själv :) Jag har lärt mig att jag städar och gör fint omkring mig för min skull och inte för nån annan och det känns bra. Skulle bara va så skönt att slippa tjata....
Natti natt!!!

Hemma igen

Efter en lång helg med många mil i bagaget så känns det skönt att vara hemma igen.
Efter en så mysig vistelse i Göteborg så åkte vi vidare i lördags kväll på en 40-årsfest. Mycket trevligt!

Igår fick jag frukost på sängen av mitt hjärta ❤
Sen drog jag iväg och hämtade jag hem Mirabella från Milena där jag blev bjuden på finfika. Mirabella var helt slut när hon kom hem men vi gick raka vägen för att fira grannpojken Joah som fyllt 4 år. Sedan blev det bad, välling och i säng. Hon somnade på 2 min.
Kim och jag tittade på Arnfilmerna. Länge sen och det var bara skit på tv.

På fredag har hon fått en tid på barnspecialisten kl 11. Får se om jag blir ledig hela fredagen eller om jag måste åka skyttrafik...

Jag ska snart åka ner till örsa och möta upp Kevin som ska till doktorn och kolla knäet och sen hem och hämta Alex och sen tbx till tandläkaren dit Kevin ska innan vi åker vidare in till träning och jobb.

Nu slappa lite till innan vi ska ut i kalla bilen ⛄

fredag 7 december 2012

En sån mysig kväll med mig själv

Är så trött nu efter en lååång dag då jag berättar mer i morgon om min dag här nere i mysiga Göteborg....

Snark, snark!!!!

torsdag 6 december 2012

Mys i soffan

Rebecca, Mirabella & Jonte

Upptäckt..

Jag har under en 10 dagarsperiod ätit kortisontabletter för att se om det kan hjälpa mej med smärtan i mina händer, handleder och stundtals i mina fötter. Eftersom jag innan påbörjad behandling var sjuk så var jag hemma från jobbet 1 vecka och jag kände mig rätt ok i lederna. Under behandlingen har jag varit smärtfri :) Slutade äta tabletterna i måndags och redan i tisdags började jag få känningar i händerna. Nu sitter jag och har rätt ont i händerna och handlederna och jag har inte överansträngt mig på jobbet heller så det lutar fortfarande mot ledgångsreumatism i tidigt skede. Ska kontakta min läkare så jag vet hur vi ska gå vidare.

Senare på em idag hälsade jag och Mirabella på Linnéa och Bettan. Denna vecka bor dom på ackis där Linnéa opererat in en matknapp på magen, det såg fint ut. Hon är verkligen söt. Mirabella undrade lite över hur Linnéa skulle få i sig lussekatten med hjälp av knappen på magen... Hon sa att Linnéa är en duktig tjej som var så snäll på sjukhuset men att hon fick vara ledsen om hon hade ont i magen. Dom små <3

I morgon åker jag och Kim till Gtb där Kim ska på julmiddag och jag ska själv titta på när dom lyser upp Gtb med deras ljusskyltning i stan. Sen ska jag gå och äta sushi, köpa mej några godisar och lägga mig och läsa en bra bok på hotell Opalen. Mysigt med tid för sig själv. Kim vill att jag ska med dom ut senare på kvällen men jag känner för att vara själv (faktiskt) Jag behöver träna på att vara själv och att inte jämt vara tillsammans med nån. Som att gå på stan själv, ta en fika/lunch/middag själv eller bara att åka och handla själv. Sen att det är kul att vara tillsammans med nån annan är ju alltid positivt :) Liite lättare att skratta med nån annan än med sig själv kke men det händer att jag faktiskt skrattar med mig själv oxå :) om inte annat åt mig själv...

Ska lägga mina svullna fingrar åt sidan ett tag nu... Får se vad morgondagen kan bjuda på för spännande händelser :)


onsdag 5 december 2012

En liten snöflinga...

Snö upp till fönstren

Klockan är mycket och jag är jätte trött. Klockan ringde 05.30 i morse och det var bara att klä på sig upp till tänderna för idag har det varit en riktigt snöoväder... Plogade vägar ända in till stan men i stan var det kaos. Hämtade alla barn som samlat sig på Snäckan och skenbar det bara att åka hem och äta middag och röja undan. Nu ska jag sova sååå skönt :)

måndag 3 december 2012

En sån skön känsla...

Vaknade upp i morse och kunde inte somna om. Bella vaknade så vi gick ner och åt frukost och åkte sen till dagis.
-21,5c ute. Trodde jag skulle frysa till is bara genom att titta på termometern. Usch! Kände inte alls för att gå in på gymmet och träna. Övervägde en bra stund men bestämde mig sen för att jag självklart skulle träna. Lämnade lillskruttan på Snäckan och åkte sen till ÖSTK. Tänker bara jogga lite på löpbandet men det var upptaget så cyklade mig svettig på cykeln. Jobbigt! Öppnade upp med 20 min på bandet och när det var över så slog jag på 20 min direkt efter så det blev 40 min löpning och jag hade lätt kunnat springa 20 min till. Sån sjuk känsla! Varför gick det så lätt när jag trodde jag skulle dö förra veckan?! Bara tacka och ta emot :D
Hem och duscha, åt en god sallad och sen hämta Bella på dagis. Sen var det jobb fram till 22.20. -21c på vägen hem. Brrrr!!! Kim gick och la sig nu så det är bara jag uppe. Har en sån glad och skön känsla i kroppen. Svårt att koppla av men det sägs ju att man blir pigg och glad(are) av motion och bra kost. Tog mig 2 bitar mörk choklad nyss. Gott!

I morn blir det lite hemmaträning på mattan :) Måste hitta ett bra hemmaträningsprogram, blir lite hattigt när man inte har nåt att gå efter riktigt. Sen är jag ledig i morn så det blir en tvättdag känns det som.

En stor kram till alla där ute som behöver känna lite värme <3

söndag 2 december 2012

Lite nytt

Har gjort sidan lite ljusare. Känns mycket bättre :D

Ljusstjärnor

Pepparkakshuset

Pepparkakshusbak

Härliga glasyrfärger...

Lycklig!

Jag är lycklig, det är jag verkligen. Det känns in i hela kroppen. Äntligen har snön kommit, första adventsljuset är tänt, lussekatter nybakade, pepparkakshuset klart och adventskalendern på tv. Barnen glada och vi vuxna är glada.
Hela hösten har kännts lång och mörk men nu är det bara det mysiga kvar. Julen med alla nära och kära. Ledighet och varma stunder med min kära. Nu när julen är på intåg så pirrar det liksom i hela kroppen över den kärlek som finns. Det sägs att julen är till för alla barn men jag tycker det är till för hela familjen. Bara att få känna närhet gör mig glad.
Nu är bara det jobbiga kvar, all julklappsinhandling. Men i år ska vi bara handla till dom vi firar tillsammans med. Tror vi blir runt 20 pers. Alla tar med sig något till julbordet och sen blir det fira hela dagen lång. Denna jul har vi hela familjen samlad och det känns så skönt, sen blir det bara lillskruttan på nyår. Jag har tagit ut ledigt i jul och nyårsveckan så det känns super.
I morn är det måndag igen och då blir det träning på fm sen arbete på kvällen. Känns skönt att träna på morgonen för då kommer man igång inför resten av dagen. Det blir löpband och bål och ryggövningar. Vill inte bygga muskler utan bara träna kondition och sen fortsätta fokusera på matintaget. Fortfarande jobbigt att hela tiden tänka på att jag alltid vill tugga på nåt. Under helgen blir det lätt att man fikar lite, tar nåt onödigt på kvällen. Och sen börjar man om på måndagen. Måste ha mål som jag kan ta på och inte orimliga mål som jag alltid tidigare haft. Mitt stora mål är ändå inte så orimligt men inte nu. Det är att träna 3 dagar i veckan och sen blivit av med mitt sockerberoende.
Jag vet att jag kan. Lite morötter så...



torsdag 8 november 2012

Soffdag

Fortfarande sjuk, satt hemma hos mamma medans städtanten städade huset. Tog ett uppmjukande bad i förhoppning om att ryggen och nacken skulle bli lite medgörliga men icke... Har inte gjort något annat. Kim sover bredvid mig o soffan och jag har tittat på Killers och what happens in vegas stays in vegas. Mår så illa av hostmedicinen så jag kan inte somna.... Drygt! Vill så gärna sova länge i morgon och hoppas att jag mår bättre i morn. Jobbarhelg vet du :) krax krax sa kråkan... (Jag)

söndag 4 november 2012

Björnbröder och disk

Igår hade vi svärföräldrarna här på middag. Trevligt! Nu så här dagen efter är det alltid den när disken som gör sig påmind men nu är den borta :D Det var det första jag gjorde så nu blir det bara det sista med tvätten och sen är det min tid resten av dagen (knappast men önsketänkande i alla fall)
Hör att mieabella drar stolen till köksbänken där godisskålen står, frågade henne vad hon gör och hon svarade att hon skulle bara titta lite på bänken :) skitunge!!
Rebecca lika rask som vanligt har cyklat till stallet för att vara med sina älskade hästar så henne får man inte se förän till kvällen. Snacka om en äkta hästtjej, sliter med allt i sol, kyla och regn utan att klaga det minsta.
Jonte har varit hos Tatt sen i fredags och hängt med flera kompisar. Kevin har blivit förkyld och Alex är lite rastlös här bredvid mig.
Väntar på provsvar från min handröntgen i veckan, hoppas jag kan få ett svar så jag kan få rätt hjälp. Sista veckan har varit jobbig då jag haft migrän 3 dagar och den förbannade värken i händerna. Får panik snart över att december närmar sig och det blir inte kul för min kropp. Som igår tex lör jag och Rebecca gjorde Cupcakes, att spritsa var inte bra för händerna... ont fortfarande.
Läste ut en bok i morse då jag låg och väntade på att strömmen skulle komma tillbaka. 50 nyanser av honom heter boken. En tantsnuskbok helt enkelt, inte riktigt i min stil men helt ok. Har andra boken som jag skulle börja på och jag hoppas den är bättre. Längtar som alla dagar på att klockan ska bli kväll så jag får krypa ner i sängen.../

torsdag 1 november 2012

Migrän!!!

Shirt vilken migrän jag har... Tog en tablett innan jag åkte till jobbet men hann bara vara där i en timme innan jag var tvungen att åka hem. Hela dagen har jag bara legat och blundat i soffan. Ingen medicin har hjälpt och illa har jag mått till på köpet vilket så sällan inträffar. Pratade med jobbet för en stund sen och talade om att jag stannar hemma i morgon. Hoppas jag får sova ordentligt inatt. Såå nere... Kim hämtar Mirabella på dagis nu och ska ta hem typ pizza lr nåt. Det var länge sen.
Har så ont i mina ögon, dom känns som tennisbollar...
I morgon kommer i alla fall våra stora barn hem så jag hoppas att jag är lite piggare. Tanken är att vi ska fira lite Halloween tillsammans med spökmusik, middag med levande ljus och lite annat smått och gott. Näe nu måste jag blunda igen... Spykänsla på ingång.....

lördag 27 oktober 2012

Jobbarhelg

Veckan som varit har varit ok, ondare och ondare i mina händer bara. Var till Företagshälsan och tog lite prover då han tror jag ev har ledgångsreumatism lr början till artros. Inte kul om det är nåt av dessa men det är nog bara att gilla läget. Mirabella har blivit lite snorig, hon ligger här bredvid mig i soffan och sover. Inget kul på tv och Kim kollar på fotboll. Ska upp 6 i morn då jag börjar 7.30. Tröttmössan kommer att åka på i mornbitti.
Tänk om man kunde få en paus i arbetslivet för att hinna med alla måsten som ligger på hög i privatlivet. Men det skulle vara dumt att gå ner på lågväxel när verkligheten ändå är i högsta växeln. Lika bra att fortsätta köra på, livet och alla tvättberg väntar inte på mig bara för att jag inte hinner med det jag vill göra. Och snart är det jul mina vänner, hoppas man är i liv till dess ;)

onsdag 17 oktober 2012

Mirabella <3

Vårat nya vrålåk

Kevin och Alex skolfoton -12

Bonde söker ful fru...

Tittar på bonde söker fru, åh vilka fula tjejer vissa valt..
Trött, ont i huve och i mina händer. Pratat med jobbet så jag hoppas verkligen att jag får en tid snarast hos företagshälsan. Säkert nån inflammation i lederna..
I morn jobbar jag 9-18, kommer vara helt död i morn kväll. Middag med tjejerna på fredag och Dirty Dancing i Stockholm med Tess. Heldag :D

måndag 8 oktober 2012

Frukost

Har gjort i ordning en frukost som jag skaaaa försöka äta i lugn och ro, dessutom av den nyttigare varianten. Jag äter oftast 2 rostade mackor, juice eller mjölk och ibland kaffe. Sen efter det blir det lite småäta av det jag hittar i köket. Oftast då inte så hungrig till lunch utan småäter lite till. Middag äter jag med familjen och gärna mer än en portion. Sen blir det småäta till jag går och lägger mig och då gärna en macka... Sjukt beteende! Måste göra nåt åt detta. Önskar mig nån man kunde bolla detta med. Ska ge det en vecka till att börja med att äta en bra frukost. Och sluta med bröd, pasta, potatis osv. Tufft bara det. Men jag måste nog ta det lite lugnt. Ska ta en långpromenad efter frukosten bara för att röra på benen som legat i vila bra länge.
Tänk om nån kunde göra min dag genom att ringa och säga; Hej! Nu ska jag hjälpa dej som peppning. Fika med kaffe och luftbullar, få lite tips och andra funderingar kring mat och motion och ta nån löparrunda tillsammans... DET, skulle vara en dagens gärning :)
Ikväll är det jobba som gäller. Skruttan är fortfarande förkyld och har börjat hosta igen. Tråkigt!

söndag 7 oktober 2012

Hjälpardag

Vaknade och gick ner och åt frukost. Jonte och Alex stannade hemma och röjde här hemma medans vi andra åkte och hämtade lastbilen hos Peppe. Hjälpte sedan Peter och Bettan med både ute och innegörmål.
Handlade sedan på maxi Uppsala. Sanne och Mats kom förbi en stund. Åt tacogratäng och nu blir det soffan.... Hoppas Mirabella blir piggare i veckan...

Hela dagen i bil...

Idag har jag, Kim, Rebecca och Mirabella åkt runt hela Stockholm norra och tittat på bilar. Från 10.30-21.30 mer eller mindre i bilen. Mirabella var jätte duktig. Hon är förkyld och lite småhängig så hon sov mellan 17-21. Somnade sen i soffan efter lite välling vid 23. Alltid en smidig och duktig tjej.
Vi har tittat på tv och tryckt chips, blää!
Stökigt och rörigt med tvätt och disk i hela huset, känner paniken som ligger under ytan. Usch vad drygt det är med att behöva städa och vara den som alltid ska ha koll på allt... Skulle behöva vara hemma och städa och plocka med typ 5 maskiner med ren tvätt i morn men behövs på flera andra ställen. Prioritering!!
Vill bara vakna upp, tyst och stilla. Krypa ner i soffan med en god frukost och sen en bra film på tv. Kramas och somna tillsammans... Mysigt! Den får vi göra när vi blir pensionärer typ. Är det bara jag som känner mig stressad av livet? Det är bara att inse att man kan INTE leva i harmoni och känna ett själsligt lugn när man har en familj på 7 personer och där det är mamman som tagit på sig det mesta ansvar som berör familj och hus. Visst ska man känna sig glad och lycklig över det man har men att gå runt och le och låtsas som allt är så himla bra funkar tyvärr inte... Livet är som det är, det är bara att gilla läget och gå till jobbet varje morgon och göra som alla andra klarar av att göra... Men ska det behöva vara så? Jag vill inte det.... Pengar.... hjälper ju en bra bit på traven även om man kanske inte blir lyckligare för det... man köper mera tid att kunna vara hemma mera, att kunna köpa städ, service och ledighet... Snark!!! Zzzzz!!

fredag 5 oktober 2012

Mamma 61 år

Sitter och tittar på en film. Trött! Har varit och grattat mamma på sin födelsedag. Det var gofika för hela slanten. Sålde Seaten oxå till Johan för 500:-. Hoppas han kan laga till den. Mirabella ligger och hostar och snorar. Hoppas hon får en lugn natt.

Tankar och funderingar

Känns som jag har varit hemma i flera veckor nu. För 3 veckor sedan var Mirabella, Jonte och Alex jätte förkylda så då var vi hemma ons-fred. Förra veckan så var jag hemma mån, ons-lör då jag hade en inflammation i tanden så jag var hos tandläkaren tis och fredag. Inte muntert varken här hemma eller på jobbet man vad f-n ska man göra? Så många gånger man åkt till jobbet med både migrän och feber. Lämnad ett halvhängigt barn på dagis i hopp om att inget kommer att bryta ut till det att man hämtar på e.m.
Undrar varför jag alltid har sånt dåligt samvete när jag är hemma..
I dag är det fredag :D Mirabella är piggare efter en tuff natt med falsk krupp och nu förkylning. Ska gå ut en sväng lite senare och lufta våra vingar.
Pippi på de 7 haven är på i BluRayen och jag sitter fortfarande i pyjamasen. Mamma fyller 61 år idag så vi ska dit ikväll och gratta henne. Hon kom hem ifrån Spanien i går där hon var tillsammans med mina mostrar så vi får väl se lite kort därifrån.
Sen är vi nu på biljakt. Vi ska sälja Toyota Priusen och köpa en liten pendlarbil till Kim och sen letar vi efter en bra 7-sitsig familjebil i 40-70 tusen klassen. Är lite sugen på en Alhambra, Sharan eller en Trajet. Än så länge så får jag köra en lånebil.
På e.m kommer alla barn hit efter skolan sen är det barnvecka som gäller. Skulle behöva åka in och handla inför veckan men det får vi göra i morn istället.
Har ju läst en del bloggar nu när jag varit hemma, lärande måste jag säga. Men i det stora hela lever vi väldigt likt många andra barnfamiljer. Tiden finns inte till, hämta, lämna, möten, handla, städa, laga mat och sen försöka hitta en stund till sig själv. Att träna, äta rätt och må bra själsligt kommer alltid i sista hand på nåt sätt. Nån som har ett tips på hur man lär sig att kombinera en bra livstil med all stress? Vi har ju ändå anlitat städhjälp som kommer 4 tim varanna vecka och det har lugnat mig väldigt mkt.
Så nu är det stora bekymret hos mig återigen maten och träningen. Jag är verkligen en sån människa som inte har nån självdiciplin. Är jätte duktig i några veckor och förlorar några kilon, känner mig jätte glad och sen är det som jag bara "glömmer bort" mig och sen är jag tbx på ruta 1 igen... Åhhh så jobbigt! Skulle behöva nån som sparkar mig hårt i arslet och tvingar ut mig och sen en mästerkock som bara lagar nyttig och god mat. Jag vill inte dieta/träna efter nåt speciellt program utan bara lära mig att göra allt detta naturligt och inte fokusera hela livet på mat och på att man är ohälsosam.. Mår ju såå mkt bättre när jag är hälsosam och smärt. Läste en gammal väns blogg att hon nu snart gått ner 10 kg bara med hjälp av ändrad kost och motion. Grattis! Önskar jag kunde hitta den motivationen och kunde köra igång, vet inte bara vad jag väntar på. Alla andra är så duktiga.
Man kan inte stanna upp och känna efter för det har man inte tid till. Att våga känna efter hur mkt det finns att göra. Men sen så kommer ändå verkligheten ikapp en att man inte ska gnälla för småsaker när det finns värre saker runt om i ens närhet. Livet är bräckligt och det ska man inte ta för givet. Mitt ända motto, Fånga dagen...
och det tycker jag att jag ändå gör. Önskar att jag hade tid att träffa mina gamla vänner från förr, sitta och prata som äldre människor gör. När jag var liten eller förr i tiden... Jag har umgåtts med så många olika människor genom åren och vissa saknar jag verkligen, blir glad när jag möter dom och får ett leende tillbaka. Se vad dom har åstadkommit genom åren med familj, karriärer och sin själsliga vandring. Så många hjärta (vänner) som jag vill packa ner i en säck och knyta om och sen ha med mej vart jag än går.









måndag 24 september 2012

Magsjuk...

Jag är magsjuk... Vaknade i morse med ett lätt illamående. Somnade om och när jag vaknade så blev jag sittandes på toa ett bra tag.... Sitter nu i soffan 10 kg lättare med ett glas avslagen cola och väntar på att det ska fortsätta från den övre regionen. Bella på dagis och dom stora barnen är i skolan.
I fredags så började Jonathan i Örsundsbroskolan i stället för Västerledsskolan. Vi tror att han kommer att ha mkt större möjligheter att utvecklas och få dom bästa förutsättningarna för att klara resterande skoltid genom att byta skola. Västerleden kändes inte som en seriös skolan. Lärarlösa lektioner och ingen ordning och reda...
Jonathan är ju själv en lugn och väldigt snäll kille som gillar lugn och ro för att få en bra arbetsro. Han verkar ha hamnat i en mycket bra klass :)
Idag ska barnen ta skolfoto, spännande!
I fredags så tog vi det lugnt och tittade på Avengers, rätt ok men det var lite för lång tycker jag. I lördag var det lite städning på fm sen handling på Ica Maxi och sen kom Anna och Jörgen över på middag. Titta sen på Dark Shadows med Jhonny Depp. Skön film! Igår så tog jag hand om alla tvätt medans Kim åkte och hämntade och lämnade traktor/grävmaskin som tog hela dagen. På kvällen kom farmor och Eikka och grattade Alex. Hade inte tänkt mej att sitta i soffan idag nu när solen skiner men jag hoppas nästan att få kräkas för att det kanske känns bättre då... för nu känns det inte kul!

torsdag 13 september 2012

Paris

Har inte skrivit på ett tag men det har inte hänt nåt speciellt förutom att jag och Kim varit i Paris helgen som var. En helt otrolig storstad. Romantikens stad alla gånger. Lägger in lite bilder senare. Grejen var att Kims jobb vann en tävling för 2 till Paris men dom som skulle åka från början fick förhinder och då blev Kim tillfrågad och det var på tisdagskväll och resan var på torsdagen. En viss tvekan var det förstås eftersom på lördagen fyllde Alex 12 år och vi var bjudna på ett bröllop och sen var det också en fråga om jag kunde få ledigt och om vi hade råd. Kevin och Alex tyckte att vi skulle åka och då bestämde vi att köra. Barnen var hos sina andra föräldrar och Mirabella var hos Milena och Tobbe. Passen hade gått ut så det blev till att åka till Arlanda på onsdagskvällen och fixa provisoriska för en så där 1000 kr styck. Men men, en resa värd 15000 kr så var det helt klart värt det.
Lämnade Mirabella på dagis på torsdagsmorgon och drog sen vidare till Arlanda. Åt frukost och sen var det 2,5 timmes tur på SAS planet till Charles de Guille. Lite obehagligt tycker jag ändå att det är att flyga men det är väl för att man inte flyger så ofta.
Tog RER (tåget) in till Garde de Nord och sen ytterligare en som tog oss till St Sebstián froissart där vårat hotell Les Jardin de Marais ligger. Helt ok, fyrstjärnigt hotell med mycket trevlig innergård och fina rum. (Svit :)
Första dagen så höll vi oss i närheten men sen åkte vi Metro och promenerade från 10 till 24 varje dag.
Vi var och tittade i Musée du Louvre och såg Mona-Lisa, Eiffeltornet var vi upp i,
Notre Dame, är pärlan i staden. Byggt i mitten av staden på ön i Seine (Ile de la Cité) är kyrkan utan tvekan en av de viktigaste sevärdheterna i Paris. Den 12: e århundradet gotiska katedralen byggdes mellan 1130 och 1345.
Basilique du Sacré-Coeur, stor kyrka som ligger på en höjd men stor utsikt över Paris samt i den historiska stadsdelen Montmartre och med de stora torget som är fullt av artister som spelar och sjunger, och målare som målar och säljer sina tavlor.
Champs Elysees, är en av de största och mest majestätiska gatorna i Paris, en gata stor och lång rak som leder från Place de la Concorde till Triumfbågen och där Kim var in på Paris Saint Germains butik.
Moulin Rouge är en av de mest berömda kabaréer i världen. Byggd 1889 i Red Light District i Pigalle, är Moulin Rouge nu en populär turistattraktion där tusentals besökare går att se balett och musikaler.
Den vackra Place des Vosges början av det tolfte århundradet är den äldsta i Paris. Torget är en perfekt kvadrat med 140 meter på varje sida och är helt omgiven av vackra hem. Den platsen hittade vi av en ren slump där vi lade oss i saolen och mös.

Maten var god men det blev faktiskt mest baguetter och Croque Monsieur. Mmmm!
Åt en fin middag med potatismos med tomat och ankbröst, filé samt kyckling. Riktigt gott!

Hemresan gick bra, planet lyfte 21.00 och var på Arlanda 23.30.
Vi hämtade upp en sovandes Mirabella i Enköping på vägen hem.

Jag jobbade i måndagskväll, hemma sen tisdags då Mirabella är jätte förkyld och hostar. Jobbar i helgen dock!




















torsdag 30 augusti 2012

CSI och jag...

Sitter och tittar på CSI. Det har varit en lång dag. Gick upp 05.50 och drog iväg till jobbet. Det var många på plats för det var inventering på gång. Själv satt jag i kassan.
Köpte en sallad och en kycklingfilébit till lunch. Gott! Har ju ytterligare en gång börjat tänka på vad jag stoppar i magen. Lika tufft varje gång.
Denna gång ska jag försöka köra lite LCHF/GI, alltså inga kolhydrater och så lite som möjligt helt enkelt. Fattar inte hur hjärnan tänker, vill bara äta söta saker nu. Men ska försöka få i mej fett och grönsaker.
Känns skumt att äta fett men det känns faktiskt inte så lockande att äta ost, bacon, ägg och grönsaker endast... Skulle absolut kunna äta baconinlindad kycklingfilé med god sås varje dag ett tag men mina smörgåsar....... en skoga macka med bregott, billingeost och varm o'boy... Mmmmm! Men inte då!! Snacka om att jag är en renodlad jojobantare. Trycker i mig allt i ett par veckor och bantar i en vecka. Förstår inte hur alla klarar av att inte småäta hela tiden.
Kim jobbar kväll och kommer inte hem fören seeent.
Nu har Mirabella vaknat till och från ett par gånger, Jonte sommade nog inte fören för en liten stund sen.
I morn är jag ledig. Ska jobba hela helgen så det känns skönt att alltid vara ledig fredagen innan. Hoppas att det blir full fart för då går tiden lite fortare. Mirabella ska på knatteridning på lördag kl 14, lillskruttan! Sen ska jag göra så lite som möjligt resterande av helgen :D




















tisdag 21 augusti 2012

Rebecca fyller 12 år 16/8

Trött...

Jag är så trött. Efter förra veckan med flera 05.30 uppstigningar, ont i halsen och skulderblandsspärr så känner jag mig så slut. Får inte alls till det med nån sova-ut morgon utan blir på nåt sätt vaken.
Har inte haft nån energi till nåt direkt, jag som alltid skuttar omkring hemma och städar och fejar. På tal om städning så kommer Hemfridsgänget och kör första städningen på måndag. Spännande!
Annars då, veckorna som varit har som sagt varit fulla med jobb, röjning, städning och sortering på hemmaplan. Hälsat på Bettan, pratat med Malin K, Häsat på Anna och Jörgen och tittat på deras fina nya bad/tvättstuga, beställt höst/vinterkläder på urtråkiga H&M, blivit bjuden på Charlie och Johans Bröllop :) Sen lite annat smått och gott.
Veckan framöver är oxå kantad med minutiösa planer. Jobba nu ons-fred. Vinkväll hos Malin med Bettan på fredag. Ett event i v-ås på lördag och Charlies kalas på söndag. Kommer inte ha tråkigt i alla fall :)
Ska försöka få in en dag med dom stora barnen ni innan sommmaren är över. Grönan, Tom Tits eller en kryssning.
Men nu är det sova som gäller. *Gäsp*

lördag 11 augusti 2012

Nya kläder och mycket känslor

Idag på dagen åkte Rebecca till Anne Fornstedt (tidigare svensk mästare i islands-häst-hoppning/dressyr?) som vanligt och hjälpte till i stallet. Jonte cyklade till Tän och Tatt medans jag, Kim och Mirabella åkte in till Gränby för att handla lite nya kläder till mig, en plansch till Jonte och några födelsedagspresenter till Rebecca.
Det blev en hel del kläder (lägger upp lite bilder i morn) Ett par svarta jeans med sliten look och med dragkedjedetaljer på, ett par blåa höga jeans med dragkedja i bak samt likadana men svarta. Ett par stora örhängen. Ett vit-marinblått randigt linne + ett orangerostat. En svart och en beige-kaki-grå armlösa festtoppar, ett brunt flätat bälte i läder, en grå skarf och en i lila. Tittade på ett par Converse men väntar till våren då jag hoppas nån ny modell anländer. Det blev oxå en grå grovstickad kortärmad kofta från Gina T. Det övriga inköptes på Vero Moda samt Joy. Jätte glad! Synd bara att jag har det lite svårt med mina trivsel kilon så där en 5-7 kg. Såå svårt det ska vara att bara ta sig i kragen att äta mindre och röra på sig mera....
Morgondagens bekymmer....
Nu fattas det i garderoben; färgade linnen och toppar, svarta hipsters, mjukis overall typ Addis/Nike/puma. Tygskor, vinterkängor, figursydda skjortor, finstickade tröjor, storagrovstickade koftor/tröjor, svart kjol, svart abecita topp, chinos, en klänning som passar till olika tillställningar och lite till. Får fortsätta att handla lite till nästa månad.

Har en vän som nu har lite jobbigt som jag sänder en massa styrka och kärlek till. I och för sig så är det 2 av mina vänner som har bekymmer som ingen kan påverka. Men det är tankar som alltid finns med mig, dag som natt. Tänk om jag kunde trolla, vad världen skulle vara vacker då <3 Det finns så mycket som jag vill förändra. Människors öden, jordens fruktsamhet, färgen på himmelen och smaken av vatten. Vad kul det skulle vara att kunna hjälpa alla att få vara lyckliga :D det måste ju vara kulmen av egen lycka.... bla bla.... Fri kärlek till alla <3

torsdag 9 augusti 2012

Tuff dag

Idag jobbade jag 9-18. Ett antal sjuka på jobbet vilket borde att vi som var där fick jobba arslet av oss. Kändes nästan som jag bara ville gå därifrån. Det var kunder överallt med frågor om allt och lite till, avstämningar samtidigt som kvittorullar behövdes bytas ut för att kunder själva skulle kunna självutchecka. Långa köer i vanliga kassorna, personal som skulle gå dubbelt på rast samtidigt som 2 slutade. Kaos men jag tror inte så många kunder kunde se det bortsett från köerna. Helt slut!
Kom hem till en god middag och sen blev det bara soffligg.
Får se vad morgondagen bjuder på.

tisdag 7 augusti 2012

Mirabella

Varför är det alltid så med tvätten?

Har i flera dagar tvättat som en tok. Verkligen ogillar att ha smutstvätt liggandes. Det blev ju inte bättre av att killarnas scoutpackning anlände till tvättkorgen. Finns nog ingen som tvättar så mycket som jag ;) En kulörtvätt om dagen, en vittvätt var tredje dag och en övrig tvätt så exv fintvätt 2 ggr i veckan. Blir en hel del att vika och sorteras. Just nu ligger allt i en hög på golvet och jag bara väntar på att den möjligtvis får fötter och traskar självmant in i garderoberna men inget händer. I morn blir det luncha med Malin och Bettan och sen blir det en tvättkväll för hela slanten. Varför blir man aldrig klar hemma med alla göromål?

måndag 6 augusti 2012

Ny vecka...

Nu är klockan 00:30 och det är måndag. Jag har jobbat hela helgen och det har gått bra. I fredags kväll var vi över hos grannarna och grillade. I torsdags så firade jag och Kim 6 år som förlovade så vi tog bussen in till Uppsala och åt på Texas Long Horn, mycket gott. Sen tog vi lite efterrätt med tillbehör på Plock och därefter en cider på Magnussons nere vid ån. Senare tog vi bussen hem tilö Anna och Jörgen och satt där ute på baksidan och hade mysigt innan vi åkte hem.
Veckan som varit har kännts helt ok. Jonte, Rebecca och Mirabella åkte buss hem till Milena i onsdags och Mirabella sov där till fredagen. Kändes väldigt tomt utan henne men kändes även bra att hon faktiskt trivs så bra hos dom. Milena är verkligen en klippa med barn.
Nu på kvällen var Mirabella i sitt esse. Hon testar gränserna hela tiden och det gäller att vara konsekvent ut i fingerspetsarna. Lillskruttan!
Veckan som kommer så jobbar jag på som vanligt och dagis öppnar igen på onsdag. Det ser Mirabella mycket fram emot. Fortsätta att träna utan blöjor. Funkar väl ganska bra men det är mest upp till en själv att inte glömma att påminna henne.
Nu ikväll tittade jag och Kim på 2 filmer, Hysteria och Heywire. Ok! I morn blir det tvätta och fika det sista från scoutlägret. Godnatt!!

söndag 29 juli 2012

Nu har det hänt mycket här hemma

Ligger i sängen, Rebecca sover nere på soffan, Mirabella sover i sin säng liksom Alex. Kim, Jonte och Kevin tittar på filmen 300.
I måndags började jag jobba igen och det kändes faktiskt helt ok. Jobbade en stängning i torsdags istället för ett 9-18 pass. Skönt! I dag (läses dagen efter) grundade jag 2 ggr runt fönsterna och ytterdörrarna, sen en gång med färg. Måste nog köra en till strykning i mornbitti. Kim målade lilla väggen innan köket i skoltavelfärg. Skitsnyggt! Sen har vi fixat upp överskåpen i köket med tillhörande belysning så det fungerar. Kim fixade också uttag och belysning i våran garderob samt alla uttag och nätverksuttag i mediaskåpet. Mycket fint gjort! Det känns så skönt att det börjar hända lite saker här hemma. Synd bara att Kim börjar jobba igen på måndag. Skulle kunna ha semester sommaren ut :)

torsdag 26 juli 2012

Fixat fint i köket efter 2,5 år

I morse åkte jag iväg och öppnade upp Ica maxi. Trött som f-n när kl ringde 05.50, på tok för tidigt för mig. Jag har ju sovit till kl 9-10 varje morgon :)
Tog hand om veckotidningarna som vanligt när Carro är borta. Det blev så fint så.
På vägen hem stannade jag på en snabbfika hos Milena när jag ändå skulle hämta hem Jonte. Rebecca kommer i morn för hon och Felicia skulle hänga hela kvällen.
När jag sen i alla fall kom hem så rensade jag kökslådor och skåp och möblerade till den ordning som jag tänkt att det skulle varit sen vi flyttade in för 2,5 år sen men eftersom jag blev snittas med Mirabella så fick jag snällt överlåta det till andra. En annan sak, vi har anlitat en städfirma som kommer att städa här 4 tim/1dag varannan vecka :D Dom fixar allt man ber om. Nu första gången så kommer dom och gör en storstädning då det innebär en städning från golv, tak, väggar, dörrar, ja allt utom fönsterna som vi själva gjort. Enligt våra kalkyleringar så blir det 2000:- inkl allt. Lite avkall blir det till att göra på annat men det tror jag det blir värt. Vi får våran egen Hemfridare :D
Har haft början till migrän idag när jag slutade jobbet men det gick att stoppa med en Sumatriptantablett. Det beror dels på arbetet men även den omlagda kosten som innebär minimalt med socker. Tycker faktiskt att migränen minska när jag äter så. Sen har min högra hand eller rättare sagt tummen och pekfingerlederna blivit värre, vågar knappt nämna det till nån eftersom jag har så problem med nacke och migrän. Folk lär ju tro att man är hypokondriker. Men måste ändå säga att jag mår mkt bättre idag än för några år sen. Men jag känner att min kropp börja säga ifrån när det gäller kassasituationerna. Ingen skulle behöva sitta-stå mellan tex 9-18. Inte bra för nån. Tråkigt att jag blivit stämplad som en frånvarare och inte får en chans att visa vad jag går för. Men det är deras förlust att inte satsa på en toppenanställd som jag. Fins inte många kvar som har en bra arbetsmoral och känsla för sitt arbete. Tror jag skulle kunna lära mig allt och gå långt om jag bara inte vore så fäst vid just "mitt Ica"
Några drömjobb är polis på kontor, reseförsäljare, konditor och psykolog/terapeut. Kanske kan bli nåt sånt en dag :D

tisdag 24 juli 2012

Back in business

Då är man tillbaka på arbetet igen då. Efter en trevlig men stressig helg i Östhammar med nära och kära så är vardagen ett faktum.
Jobbet var helt ok, tog tag i veckotidningarna och sen kvällstidningarna. Kom inte iväg fören 22.40. Pratade med Milena på vägen hem. Sitter nu i soffan där Kim och Kevin tittar på Pearl Harbour. Bra film!
Idag har jag börjat dieta igen. Plus 4 kg. Bra jobbat! Bläää!! Skulle lätt kunna flytta till USA och blir 300 kg fetto av att bara äta från 7-23... Äckligt! Förstår inte att det ska vara så svårt att äta rätt och hålla vikten. Bokstavligen trycker i mig ätbara ting när jag inte "bantar" Sjukdom!! Skumt!!! Så länge jag är medveten så funkar det i alla fall men det är tufft.

fredag 20 juli 2012

Östhammar

Ligger i sängen nu och klockan är 00:40. Igår onsdag hämtade jag hem mina pojkar som varit hos sin pappa i över 2 veckor. Såå skönt att ha dom hemma igen.
Idag var vi en tur in till banken och kollade lite hur räntorna ligger till och om vi ska binda till hösten.
Sen åkte vi till Anna och Jörgen och fikade. Hem och grillade och sen har jag packat och städat som en tok. Verkligen avskyr att komma hem efter semestern till ett stökigt hus. Bilen är framkörd och färdigpackad. Ska bli så skönt att komma iväg i morn över helgen för att sen börja jobba igen på måndag kväll.

måndag 16 juli 2012

Slappardag....

Gick runt 8 i morse. Var så trött efter att vi hjälpt Peter och Bettan att flytta på lördagen. Dom har flyttat in i ett fint hus på ölstavägen i örsundsbro. Alex klasskompis bodde där tidigare. Fin planlösning och det kommer att bli mysigt när allt blir klart. Väggarna i kök och vardagsrum är nu i en varm ljus gröngrå färg som verkligen tar fram det fina svarta köket. Satt upp gardiner och fixat iordning tvättstugan med med bra hyllösning. Kul att hjälpa till. Tänk vad man kan göra med lite färg.
Idag var jag, Kim och Mirabella på Ikea, Jysk och maxi. Sen blev det grillade supergoda hamburgare och uppackning på Ölstavägen.
Mirabella somnade i soffan efter att hennes mage behövde välling :)
I morn ska jag städa, tvätta och fixa ikeasakerna som fortfarande ligger i bilen. Kim ska fixa taket på uteplatsen.

tisdag 10 juli 2012

Ensamma hemma

Sitter i soffan och strözappar på tvkontrollen. Segt! Kim är hos Peter och Bettan och tejpar/målar i deras nya fina hus i Salnecke. Senaste veckan har vi tagit sovmorgon nästan varje dag fram till 9. Skönt med ett barn som sover bra.
Det har väl hänt lite sen sist jag skrev. Vi har inte fått Bellas allergisvar från doktorn än. Nyfiken! I tisdags förra veckan så träffade jag och Mirabella Marinette och Noel i lekplatsen på skolvägen. Det var väldigt trevligt. Noel är en sån fin liten kille. Så snäll!
I söndags åkte Jonte och Rebecca ner till skåne för en 2 veckors semester. Kevin och Alex är hos sin pappa nu men kommer hem på torsdag.
Det har regnat så mycket nu att det känns som höst, tråkigt nu när man har semester.
Nåt kul föresten, Kim sprayade mej med tan in a can igår, HAHAHA! Nog fick jag färg alltid men faktiskt rätt ok för att vara en sån produkt. Brun och inte alls orange.
I dag var vi och hälsade på Bettan och Peter i deras nya hus. Fint! Sen blev det en runda till återbruket, pantade burkar på Maxi och sen en förlängning hos Emma.
Lite småstökigt nu här hemma men ibland tar jag några dagar till att inte göra så mycket hemma. Städa gör man ju dagen lång ändå :)
I morn ska jag och Mirabella träffa Tessan. På torsdag ska jag hjälpa Bettan att måla. På lördag ska vi hjälpa dom att flytta.
Såg 2 filmer härom kvällen. En med Malin Åkerman som var dålig och handlade om henne och 2 kompisar som dealade som kurirer och dom blev mördade och sen var filmen slut. Sen en med Justin T där livet gavs med tid. Så där bra.
Igår byggde Kim utetrappor till båda utterdörrarna. Jätte fint!

söndag 1 juli 2012

Kevin

Skabb...

Just nu så tror jag att Mirabella och jag har skabb.. Hur hemskt låter inte det? Måste ringa husläkaren direkt i morn bitti. Har googlat hur mycket som helst och jag är nästan 99% säker på det. Trodde att det var som med löss, att man bara får det om man har det skitigt, ohygieniskt och torftigt men så är det inte med nån av dessa parasiter. Men vart kommer det ifrån? Vi har det rent och städat. Byter sängkläder minst varannan vecka, torkar och fejar i stort helst jämt så varför har Mirabella det kanske? Och kanske jag med... Men det kliar nog bara för att jag tror att det är så... Fy! Visst, bara smörja med kräm och sen är det borta. Smittas bara vid längre närkontrakt men smittas väldigt sällan via kläder och leksaker och så vidare. Utan kan smittas om man ligger nära i varm säng. (Vilket hon gör ibland på morgonkvisten) Åh, vilken jobbig känsla! Hoppas vi får en tidig tid så jag kan släppa det så fort jag kan. Panik!!!!!!!! Usch!! Hoppas det är eksem som bara kan smörja bort med vanlig salva. Återkommer om detta..

Kevins kalas

I morse sov vi till 9. Vi låg en stund och tittade på när Kim, Peppe och Erik grävde markbädd nere på tomten. Sen gick vi ner och bakade pannscones. En riktigt smarrig frukost blev det.
Mirabella har sedan snart en månad sen haft utslag på låren, magen, underarmarna och handflatorna. Går upp och ner men Ulrika på BVC säger att det är hennes hudtyp, atopiska eksem så blossat upp troligtvis pga nåt födoämne tex jordgubbar. I början såg det nästan ut som bett på benen men det övergick mer till utslag. Nu smörjes hon med Emovat, Mildison och Miniderm två gånger per dag samt 10 ml Tavegyl morgon och kväll. Ska lägga upp nån bild på liten.
Idag har Kevin haft sitt kalas. Han och jag gjorde 2 jorgubbstårtor. Fina! Han fick ihop en slant, presentkort på Intersport, en Puma t-shirt, sverige-solbrillor och en massa Sverige prylar av oss. Han är så söt! 13 år!
Allt gick som smort, hämtade Jonte vid bussen. Rebecca är kvar hos Milena då hon varit på ridläger i Valla Vårfru sen i söndags och inte haft nån mammatid men hon kommer på tisdag.
Milena och Jonte hade en rejäl dust i går om att Jonte ville gå på cityfesten och titta på dead by april som spelade 23-00.30 vilket vi alla vuxna sa nej till. Det kunde inte Jonte ta utan blev helt skogstokig och sa en massa fula saker och betedde sig väldigt barnsligt.Trots! Milena var jätte duktig som stod gång på sig hela vägen och inte gav med sig. Det kommer att bli en del bråk igen innan Jonte fattar att det inte är någon ide att tjata och bråka. Man får INTE ge med sig när man tagit/sagt ett beslut. Mirabella som är 2,5 år är lika dan nu, allt är trots.
Alla får vara arga, ledsna, glada, trötta osv men vi tillåter inte att det spårar ur. Utan vi bryter när det börjar gå över styr genom att barnet får gå till sitt rum och komma ner när det lugnat sig och då pratar man ut tillsammans och det går oftast väldigt bra. Alla har ju sina sätt att gå vidare på. Vi har ända sen barnen var små varit tydliga och konsekventa vilket vissa kanske anser vara lite hårt men se hur deras barn uppför sig. Ingen respekt för andra och styr sina föräldrar med järnhand. Respekt ska man ha för alla oavsett vem det är. Barn ska också få bestämma men under den vuxnes uppsyn. Skulle aldrig sjunka så lågt som att låta ett barn bestämma över mig på ett förnedrande sätt. Ofta ser man i affären hur barn ställer och styr med sina föräldrar. Snacka om att curla. Det ständigt dåliga samvetet som gör att man ger barnet materiella ting istället för det barnet helst vill ha. Tid. Tid som vi vuxna inte har längre. När vi äntligen får en stund över så vill vi bara slå ner arslet i soffan istället för att umgås med barnen. Hur ofta sitter man och samtalar över ett parti familjespel vid köksbordet nu för tiden? Äh, låt ungarna sitta vid datorerna eller sätt dom framför en film i ett annat rum så dom vuxna får sitta ifred. Har förstått att det tyvärr är så hos många familjer.
När vi ritade vårar hus så gjorde vi öppen planlösning för att just kunna vara tillsammans men ändå inte på varandra. Känns bra att några sitter vid bordet och nån vid soffan och en annan är med mig i köket. Vi försöker ha en närhet även när barnen är på sina rum och är vid sina datorer. Pratar ofta om hur man uppför sig och hur man ter sig med andra människor även online. Att man alltid, oavsett vad som hänt kan vända sig till oss vuxna för stöd. Kommer att bli några tuffa år framför oss med snart 4 tonåringar men jag vet ändå att jag och Kim har lagt ut en trygg grund för barnen att stå på när dom kommer ut i vuxenlivet. Genom regler, rutiner, ständiga påminnelser och en öppen konversation så har dom en trygghet att falla tillbaka på i stormigt vatten. Velande, daltande och dåligt samvete kommer att stjälpa ett barn och då är det på ditt samvete att du inte varit konsekvent och lärt barnet vad ett nej betyder. Vi har 5 fina barn med olika viljor. Alla befinner sig i olika stadier med olika behov. Man kan inte alltid få som man vill utan måste ibland inse hur bra man faktiskt har det. Jag älskar er alla 5 och det är med glädje jag följer eran utveckling att bli bra människor. Stå på er alla där ute som har svårt att vara bestämd på ett kärleksfullt sätt. En dag kommer ditt barn att tacka dig!

onsdag 20 juni 2012

Onsdagen innan Midsommar

Hade räknat med en låång dag på jobbet denna onsdag innan midsommar. Kom till jobbet strax innan 7, gick ner till kassan där jag möttes av en glad överraskning. Jag skulle bara vara i kassan mellan 7-9 sedan ha hand om tidningarna fram tills 15. Kanondag!
Kim hämtade Mirabella på dagis och sen har han kört grävmaskin och traktor runt på tomten och fixat grus på baksidan.
I morn är jag ledig och då ska vi nog inte göra så mycket förutom att ev förbereda inför midsommar. Skönt med ledigt!




tisdag 19 juni 2012

Skönt med en ledig dag i veckan.

Jag och Mirabella vaknade i morse klockan 9 och gick ner och åt en rejäl frukost. Sen röjde jag i Alex rum och hängde upp lite saker på väggarna som han väntat på.
Tvättade och städade som vanligt och ekorren Örchin var på besök i hallen ett par gånger.

Kim hämtade hem Jonte och Rebecca efter jobbet och då åt vi tacos, konstigt att äta tacos på en tisdag... Hmm!
Jonte håller på att kränga ihop sin dator och Rebecca packar inför ridlägret som hon ska till på söndag ute i Valla som ligger vid Vårfru på vägen ut mot F-100.

I morn är det upp och hoppa då jag jobbar 7-15. Semester på torsdag och ledig på Midsommarafton. Skönt eftersom jag jobbar sen hela helgen.
På Midsommar ska vi troligtvis ha picknick uppe i elljusspåret i Örsundsbro 12.30 och sen blir det 5-kamp nere på fotbollsplanen med Malin & Jimmy med vänner och bekanta. Kul! på kvällen åker vi hem och träffar Linda och Anders med vänner då vi/barnen kommer att ha nära hem. Ska blir trevligt men synd att man inte kan vara på alla ställen samtidigt.

Nu ska jag gå och lägga mej och fortsätta läsa "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft. Ruggiga pockets.