Pepparkakscupcakes
Cirka 12 st
-100 g smör
-2 1/2 dl farinsocker
-2 ägg
-1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk (går även bra med mjölk)
-3 dl vetemjöl
-1 msk kanel
-1 tsk malen kryddnejlika
-1 tsk ingefära
-1 tsk bikarbonat
Sätt på ugnen på 200°C. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen.
Farinsockret går att byta ut mot 2 dl strösocker och bikarbonaten mot 2 tsk bakpulver, men kakan får då inte sin karaktäristiska färg och smak.
Leilas Cream Cheese frosting
-60 g mjukt smör
-5 dl florsocker
-1 tsk vaniljsocker
-1 msk färskpressad citronsaft (går bra utan)
-100 g Philadelphiaost
-Några droppar valfri karamellfärg
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärgen eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
(Bild lånad från Internet)
tisdag 11 december 2012
WinterCupCakes
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar