torsdag 31 maj 2012

Mirabella som svanslösmålad katt
Mirabella funderar med Kevin som kudde.
Mirabella med Pippimugg från mormor.

Kim är borta

Igår åkte Kim till Göteborg för en utbildning torsdag samt typ teambuildning fre-lör på Kullaberg. Inte hemma fören lördag kväll. Tråkigt! Nu är jag helt slut efter att ha börjat tidigt 2 dagar och ska lämna Bella på dagis kl 7 i morn oxå. Mycket på jobbet och det känna som vi alltid är för få framåt kvällningen. Men det ska väl va så. God natt, hoppas jag hinner upp i sängen innan jag somnar...

lördag 26 maj 2012

ESC med värk...

Nu är jag less... Behövde åka hem från jobbet idag med en så helvetets värk i nacke och huvud. Försökte verkligen ignorera men till slut blev jag nästan gråtfärdig. Efter 2 migräntabletter och nu till kvällen 2 citodon hoppas jag att jag pallar att jobba i morn. Så mycket pengar som jag inte kan släppa bara så där, det är ju blivande semesterpengar... Det var länge sen som mina mungipor varit så neutrala hela dagen.. Orkade verkligen inte ens le idag.
Låg i soffan när jag kom hem med öppen dörr för det var så varmt inne. (jag frös) hörde hur det tassade på golvet och till min förvåning var det vårat nya utehusdjur ekorren Örchin. Han sprang omkring överallt och gick och nosade efter mera äpple som Kim och grabbarna matat den med senaste veckan... Så nu lever han på våran trappa..
Snart är det Loreen på ESC och jag vill bara blunda och sova. Zzzzz!!! Orkar inte lyssna på dessa skitlåtar....

fredag 25 maj 2012

Mirabella badar

En härlig dag

Har idag varit i Enköping och köpt foppatofflor till Jonte, Kevin, Rebecca och Mirabella. Alex måste vara med då han måste ha vanliga sandaler eftersom han får rejäla skavsår med foppisar. Köpte även 2pae jumpadojor och ett par ballerinaskor till Mirabella på skokanonen som hade 50% konkursrabatt på allt. Åkte sen till Milena där vi glassade i solen på deras nya fina altan. Mirabella tog med sin lilla pool som hon badade i. Vi fick jätte smarrig citronfromage/maräng samt choklad/maräng glasstårta. Supergott!
Tog en tripp till Emma som fixade mina ögonfransar. Så tjusig så :) Vardagslyx även kallat..
Kom hem och blev bjuden på hemmagjord bärstaklämma :) Mirabella har levt rövare här framför tvn men nu sover hon sött. Lets dance är på och vi hoppas att Anton Hysén vinner nästa vecka. I morgon är det ESC där Loreen tävlar med Euphoria. Eftersom Kevin älskar ESC kommer han hit och tittar på den helt själv och har godisdag då han bytte bort valborgsdagen. Han har alltså godisförbud och får endast äta på familjens födelsedagar samt aftnar.
Han kommer att åka buss från Vänge till Enköping där han går till mitt jobb. Sen blir det tv för hela slanten :)

Sommaroväder...

onsdag 23 maj 2012

Skitnacke

Har sen förra veckan haft så ont i nacken. Så less. Så fort som jag arbetar för lång tid i kassan så får jag lida för det en till två veckor efteråt om det förutsatt är lugnt. Jag tycker inte att det ska vara så. Jag vet när min kropp mår bra och det är när jag får variera det fysiska. Dvs ha möjlighet att arbeta med kroppen på olika sätt. Jag har inga problem med att lyfta eller krypa omkring och ta i, men så fort jag blir satt i monotona arbeten så får jag ont. I måndags trodde jag nästan att jag fått hjärnblödning. Såå ont! Kul att behöva ta värktabletter varje dag... Nej! Kan kännas väldigt bra då jag rättar mina rörelser efter dagsformen. Känns än så länge bra att det inte blivit nån direkt frånvaro och det är det sista jag vill. Usch! Så pinsamt att behöva ringa och sjukanmäla sig och därför blir det att man pular i sig tabletter och biter ihop. Oftast så klarar man av dagen men faller på målsnöret, alltså hemmavid. Vad säger folk runt ikring, jo byt jobb! Men det vill jag inte för jag trivs super på jobbet med många trevliga människor. Sen tycker jag själv att jag är en bra och duktig medarbetare. Jobbar framåt och har inga problem att ta i. I morgon ska jag på hälsoundersökning på jobbet, spännande!!! Nu ska jag sova.

söndag 20 maj 2012

Mina skor

Rätt skön känsla

Igår var jag Milena, Linda, Nina och jag på en Eckerötur. Riktigt mysigt, synd att turen tog slut så fort. Drack Rosa Pantern och Hotshots :) Köpte lite godis till familjen inklusive en stor vit Toblerone till mig :) Just love it!
Vaknade imorse och var lite småtrött måste jag erkänna men inte bakis. Det tråkiga denna helg är att jag haft satans ont i nacken. Drygt att jobba sönder sig och sen plågas hela sin lediga tid. Tyvärr så bryter migränen ofta ut när jag är ledig.. Värktabletter is My life...
Idag har barnen badat i Hålsjön, Peppe hjälpte Kim att fixa ena sidan med hängrännor, vi andra har städat lite runt huset och fixat inne en del. Bakade en chokladsockerkaka. Åt tacos till middag med vattenmelon till efterrätt. Kevin cyklade till Resta medans jag, Jonte, Alex, Rebecca joggade rundan på 3,6 km på 26 min. Duktiga barn.
I fredags åkte jag, Kim, Bella och Rebecca och handlade på maxi uppsala och fick avstämning på 3100:- not kul!
Innan åt vi på Amazing Thai och innan det fick jag ett par Asics springdojor. Fula som stryk men tydligen bra för mina fötter. Lite lätt pronation på höger men annars neutrala fötter. Ska träffa Anna på tisdag o ska få lite träning med den så kallade löpningen. Kul!

torsdag 17 maj 2012

Världens längsta dag

Idag har det varit världens längsta dag, i a f på jobbet. 9-18 och jag menar att alla handlade på Ica maxi Enköping. På't i morn igen men då bara 7.30-15...
Får hem alla barn imorn oxå, mysigt!
Nu ikväll åkte vi och åt lite hastigt på Lilla Torget och sen tittade vi på hockeyn hos Anna och Jörgen samtidigt som vi grattade Cornelia.
Nu är det sova om gäller. God natt!!

söndag 13 maj 2012

En söndag i Maj

I helgen har jag jobbat. Igår 10.30-18.30 och idag 10-16.
Igår när jag kommit hem så år vi en hemmagjord ost och skinkasallad och tittade på tv. Hade en fruktansvärd migrän efter att varken rätt kassor eller stolar fungerar som det ska på jobbet. Kom inte i säng fören vid 00. Idag var en mycket bättre dag. Var ute på golvet en stor del av dagen. Kom hem och fixade tvätt och städade inne medan Kim sågade upp virke ute. Hade en diskussion i morse och det är väl inte riktigt utrett än. Som vanligt var det om vardagssysslor i hemmet... Jag tycker att jag gör typ allt men det tycker inte han... Jaja... Konstigt att det är det enda vi ä oense om. Annars har vi ett riktigt bra förhållande tycker jag. Det allra bästa är när vi är helt själva och bara är tillsammans. Känna varandras närhet och vetskapen om att det är vi. Sen självklart när vi gör nåt kul med hela familjen. Men det går väl upp och ner som hos alla par. Jag älskar honom! Han är min <3
Tittar på en film som heter Stolen. Handlar om en man som har en försvunnen son sen 8 år. Han letar efter den skyldige och man får följa hans resa i tiden. Sorgligt!
I morgon jobbar jag kväll. Kevin och Alex kommer hem efter skolan och jag skjutsar in dom till Ju-Jutsun i
samband med att jag börjar jobba kl 17.
Bettan har börjat blogga. Det kanske underlättar lite
för den saken att alla utomstående undrar och kommer med frågor hela tiden. Det är inte lätt! Hmmm!
Nu ska jag lägga mig. Trött!!

onsdag 9 maj 2012

Regn, regn...

I måndagsnatt fick Alex feber så han har varit hemma från skolan tisdag och onsdag. Idag har han varit hur pigg som helst, skönt! Igår var jag och Bella ute lite i solen och Alen tittade på film och sov. Bella lekte med Joah och visade han sin docka. Nu går vi bara och väntar på att Renskes bebis ska komma.
Idag var vi upp en stund till mamma som opererade kisseripaketet igår. Verkade gått jätte bra.
Alex bakade ut sina mördegssnurror och bjöd på.
Imorgon blir det jobb igen 7-15. Skönt att komma hem i tid men jag gillar mest att jobba 17-22.20 tror jag. Mer betalt än att jobba ett 9 timmars pass.
Just nu är jag inne i en period där jag känner mig stressad över husbygget, att det stått stilla så länge och att andra saker prioriteras. Stora bekymmer är väl att allt kostar så mycket pengar och dom växer ju inte på träd. Men vi har en hel del material att fortsätta med men det verkar vara svårt att komma igång. Vet inte hur jag ska lyckas få ihop allt... Känns som den största tiden går till dom vardagliga sysslorna så som städ, tvätt, disk, mat, planering över barn/skola/läxor. Har kanske lite höga krav gentemot mig själv ibland när det gäller städandet men oavsett hur mycket jag än städar så blir det aldrig som hemma hos en pedant person. Därför måste jag ha lite högre krav för att det ens ska bli i närheten av ett normalt städat hem.

Igår var jag ute och joggade 4,5 km på 31 min. Jobbigt när man är så otränad. Men det tar sig :) Nu måste jag bara försöka komma tillrätta med det absolut jobbigaste av allt, maten! I det stora hela så är jag slarvig och äte mycket, småäter och onyttigt... Ibland har det hänt att jag ätit nåt typ i smyg för jag skäms över att jag vill ha mer. Sjukt! Eller så äter jag minimalt i några dagar och är överduktig... Men bara i några dagar för en morgon senare är det som bortblåst, förträngt att jag ska vara nyttig. Träffade en dietist en gång men jag visste mer än hon kändes det som. Det jag behöver är ett nytt tänk, ett nytt sätt att se på mat. Var finns sån hjälp?

Igår höll jag på att göra världens misstag. Laddade ner fotoprogrammet Picasa. Trodde bilderna överfördes dit så jag raderade alla 27.000 från hårddisken.... Borta! Peter fick fixa via ett repareringsprogram och han lyckades få tillbaka allihopa. Tack! Mitt liv i bilder sen 2003.... Säkerhetskopior snart gjorda. Länge sen jag var så rädd.

Nu cyklade Kevin ner till bystugan där det är scouter. Jonte och Kim är på ju-jutsu och är hemma runt 20. Alex spelar och Rebecca och Bella tittar på Shrek 2 och ute regnar det...

söndag 6 maj 2012

Söndag

Idag cyklade jag och Rebecca till grannen in byn där Rebecca ska träffa sin sköthäst Pippi. En supersöt shettis. Ägarna behöver ha hjälp att få henne ridbar till deras dotter på 6 år. Pippi är en söt och busig stor häst i litet format. Det gick jätte bra för Rebecca. Nu i början handlar det mycket om att dom lär känna varandra och att Pippi lär sig att det är Rebecca som bestämmer. Dom red i paddocken och dom var lika svettiga båda två efter 20 minuters skritt och trav. Kul!
På em kom Kims mamma Kicki och hennes Eikka på fika. Dom är så trevliga och omtänksamma. Finns inget egoistiskt eller baktanke med nåt. Nästan för snälla ;)
Kim hjälpte Jonte med hans nya datachassi och Mirabella fick somna i Kevins rum eftersom solen ligger på i vårat sovrum. Måste fixa mörkläggande lamellgardiner annars blir det olidligt att vänta tills höstmörkret kommer smygandes.
Tittar nu på en romantisk irländsk komedi, skottår. Helt ok! Kim tittar på boring fotboll.
Dags och sova snart...

lördag 5 maj 2012

En mysig lördag

I morse fick jag sovmorgon till 10. Skönt att få sova länge men jag känner alltid att jag halkar efter lite med tiden när jag sovit längre än vanligt.
Kim gick direkt ut när jag kom ner och började skotta grus i carporten. Resten av gänget klev utanför dörren vid 11 och var ute till strax före 15. Dom hjälpte till att såga ner sly och stapla upp virke på pall. Jag städade inne, dammsög, torkade golven uppe och nere, fixade disken, tvättade, hängde tvätt och tvättade ännu mera tvätt.
Klockan 15 åkte jag hem till Tessan och vi åkte in till Uppsala där vi parkerade på Fyristorg. Gick och hämtade ut biljetter till American Pie Reunion och sen gick vi och åt en god kinabuffe på China Garden. Proppmätt! Eftersom filmen inte började fören 18.30 så gick vi och köpte godis och Tessan köpte en kaffe och så fikade vi på Filmstaden.
Filmen var superkul! Efter första sekunden så skrattade jag så jag trodde ögonen skulle trilla ur skallen på mig. Såå såå kul! Helt klart värd att se. Efter filmen så gick vi till café Unico och tog en chailatte och en kladdbrownie. Gott men orkade typ ingenting. Åkte hem och nu sitter jag i soffan hemma på Slottet. Mirabella sover och just nu tog familjen en paus i filmtittandet " Tristan och Isolde" för att äta American blueberriecheesecake som Kim bakat. Doftar jättegott men jag är alldeles för mätt.
Öhhue! I morgon är en ny dag med nya utmaningar.

fredag 4 maj 2012

Äntligen helg.

Kom hem efter ett 7.30-15 pass på jobbet. Mycket folk och rörelser i butiken. Fick ont i huvet i bilen på vägen hem. Jonte åkte med hem och på vägen hämtade vi upp Mirabella på Snäckan. Kom hem till dom andra barnen så nu är det bara mannen vi saknar. Hoppas verkligen att hans arbetstempo lugnar sig lite framöver för som denna höst/vinter/vår har varit funkar inte för mig i längden. Jag vill att han ska i a f kunna komma hem till 15 på fredagarna :)
Mirabella ligger i mitt knä och tittar på Emil. Jag skulle kunna gå och lägga mig nu, skönt! I morgon ska jag träffa Tessan och vi ska äta middag och titta på bio i Uppsala. Hon fyller 35 idag. Grattis Tessan! Hoppas ni får det roligt ikväll.
Nu vill jag bara att Kim ska komma hem så vi kan laga mat och sen däcka framför tv.

onsdag 2 maj 2012

Soligt och stora tankar..

Gårdagen slutade mysigt. Kim kom hem från stan och hade handlat för att grilla cevapcici och det blev jätte gott. Hans surhet hade också gått över :) Det som är kul är att jag är lite lika dan, när man planerat något och sen går det inte alls som planerat så blir jag jättesur. Älskar dig min Prins!
Vaknade i morse vid 7.30 och gick upp och åt frukost. Alex kom ner och vi fixade i ordning oss och begav oss till Bup i Uppsala där vi träffade Alex sköterska Per och doktor Kerstin. Trevliga människor. Alex hade vuxit bra sen oktober och behöver inte ändra sin medicindos. Han äter Equasym 50 mg och på vardagarna även Ritalin. På helgen behöver han inte äta Ritalin för han ska kunna vara lite som han vill utanför skoltid. Det som märks på Alex när han inte tagits sin medicin är just att han har väldiga koncentrationssvårigheter och kan inte vara still. Men fortfarande en snäll och go kille. Inte som man har fördomar om att dom klättrar på väggarna och blir aggresiva och det är jag glad för. Har nu i mars-april gått en utbildning på UAS som riktat sig till vuxna/föräldrar till barn med just koncentrationssvårigheter och ADHD. Jättebra! Ska nu bara försöka få tid till att sätta mig ner och göra en sammanställning på det som jag lärt mig och föra vidare det till Alex pappa och till skolpersonalen. Har verkligen ett sort stöd från skolan. Ett stort tack till Kicki Och Annika som finns där för barn med problem.
Nu har Mirabella somnat i soffan framför Emil i Lönneberga. Solen skiner ute och jag sitter inne... Ska städa och fixa undan efter gårdagen som vanligt för inte var det nån som tog på sig det ansvaret. *suck*
Något som jag vill göra nu är att planera inför projektet "fixaklartsåmycketsommöjligtute" Lite av mina tankar är;
Slänga bort allt skräp/onödigt virke och plana ut den framtida gräsmattan här på framsidan av huset, på med matjord och sen så gräsfrö. Då behövs det även fixas ett vattenkast så vi kan vattna. Flytta på all marksten till sidan av garaget. Sätta upp garageporten. Planera grus/gräskanterna och sen fylla hela uppfarten och gångarna med gårdsgrus, göra en entrétrappa samt sidogångstrappa. Upp med hängrännor, fixa markbädden, måla huset och garaget samt lägga grus så vi får en tillfällig uteplats. Sätta upp gårdslyktor som vi redan har köpt. Flytta allt från magasinet nere i Åloppe upp till vårat garage. Helst även bygga klart golvet på övervången på garaget också. Köpa en gräsklippare och sen göra en sandlåda och fixa gungor. Fylla bakre och nedre trädgården med fyllnadsmassor värda 20 papp och sen plana och så gräs. Det måste väl gå att ordna innan sommaren är här på riktigt :D Sen alla blommor, buskar, träd och trädgårdspynt som jag vill ha... Jag får nog köpa en Trisslott i morn.

En trött tjej.

tisdag 1 maj 2012

Min fina bil

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

I går kom jag hem sent ifrån jobbet då det krånglade på jobbet. Trött!
Vaknade upp strax efter 8 i morse och solen sken utanför fönstret. En riktigt skön första Maj med bra förutsättningar att få nåt vettigt gjort här hemma. Trodde jag ja... Kim ville ha en mysig utedag tillsammans i solen så jag lämnade hans stök här inne och stressade ut. Kim hann ta 3 spadtag i grushögen innan han blev sur att jag ställt in cyklarna i carporten där han lagt grus.. Dom stod inte i vägen just nu tyckte jag men han hade tydligen en annan uppfattning om det och gick in och satte sig i ren protest.. Åhhhh!! Jag flyttade snällt bort cyklarna och hade en mysig dag med Mirabella och Alex istället. Hoppade studsmatta, gick på promenad och åkte sen upp till mamma där bilen fick på sig sina sommardäck, blev tvättad och sen städad. Pratade med Björn om vad som behövs göras på bilen för att gå igenom besiktningen. Byta hjullager i bak på båda sidorna, ny skyltlykta, ny positionslampa, nytt tändvred och ny packning samt skruvar till avgasröret. Dyrt!!
Har städat inne nu och än en gång plockat undan efter en annans stök. Tråkigt! Det skulle han aldrig göra...
Kim åkte och handlade och kom hem nyss nästan samtidigt som Kevin blev avlämnad av sin pappa.
Dagen blev inte alls som det var tänkt.
Ekonomin blev inte heller som det var tänkt denna månad. Plus minus noll kan man väl säga. Inte råd med en ända liten extra utgift utöver mat. Så jag hoppas karln förstår att det blir matlåda eller inget.. och inte en massa restaurangluncher denna månad. Också det tråkigt. Nån som vet hur man blir rik?
I morn ska jag och Alex till Bup på kontroll så jag är ledig.
Spännande att se hur dagen kommer att sluta :)