tisdag 25 december 2012

I morse sov vi till 9. Vi gick ner och åt en mysig julfrukost och sen kom mamma och Göte och åt jullunch. Åh, tänk vad fort man ledsnar på julmat. Blä!

På em var vi hos grannen med bästa pulkabacken där vi åkte pulka och drack Glüggwine. Nu efter ytterligare lite julmat så ligger jag däckad i soffan och tittar på Harry Potter.

Tänker efter lite på vad jag fick av tomten igår. Jag fick; Paninimaker, Lionbar, Geisha, örhängen, äggkoksmätare, Cinderellakryssning med familjen nu tors-fre, hotellövernattning på lör-sön på Scandic Grand Central med massage och middag, pilatesboll, yogamatta, Årechoklad, Pernillas julbok, doftljus, ljuslyckta mm.

Tror folk vet att jag gillar choklad... Nu är det bara till att lära sig övningar på bollen ;)

I morgon vet jag inte vad vi ska göra, bara slappa :D


måndag 24 december 2012

Julafton 2012

En mycket lyckad julafton med glada och nöjda barn, mätta magar och trötta ögon. Blir sovmorgon i morn med, blir ingen julotta...

God Jul alla fina människor 🎄

fredag 14 december 2012

Lucia!

I morse firade vi Lucia med att titta på Mirabellas luciatåg med Snäckan. Så söta alla små barn, duktiga och sjunga oxå. Pratade lite med en gammal vän, mycket trevligt!
Åkte hem och storstädade och tog en dusch i man jag åkte till jobbet 15-22.20. Helt ok! Kom tyvärr inte med Tranieeprogrammet på jobbet men mötet var på topp :)
Så nöjd med mig själv :D
I morn är det barnspecialisten med Mirabella kl 11 sen får vi se vad som händer. Ev en lunch med Jennie.
Nu dags för sängen <3

tisdag 11 december 2012

WinterCupCakes

Pepparkakscupcakes
Cirka 12 st

-100 g smör
-2 1/2 dl farinsocker
-2 ägg
-1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk (går även bra med mjölk)
-3 dl vetemjöl
-1 msk kanel
-1 tsk malen kryddnejlika
-1 tsk ingefära
-1 tsk bikarbonat

Sätt på ugnen på 200°C. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen.

Farinsockret går att byta ut mot 2 dl strösocker och bikarbonaten mot 2 tsk bakpulver, men kakan får då inte sin karaktäristiska färg och smak.

Leilas Cream Cheese frosting
-60 g mjukt smör
-5 dl florsocker
-1 tsk vaniljsocker
-1 msk färskpressad citronsaft (går bra utan)
-100 g Philadelphiaost
-Några droppar valfri karamellfärg

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärgen eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
(Bild lånad från Internet)

måndag 10 december 2012

Städstund 23.30 en måndagskväll :)

Precis! Kom hem från jobbet kl 23 och som vanligt var all disk kvar efter maten, leksaker och kläder utspridda lite varstans så eftersom jag är så uppe i varv efter ett pass på jobbet så gjorde jag mitt lediga tisdagspass med städning nu istället... Hmm! Undrar om övriga familjen märker nåt i morgon bitti? Skulle inte tro det. Kan bara inte fatta att det ska vara så svårt att plocka undan efter sig? Men man la ribban alldeles för högt i början av förälskelsen... Ett vanligt fel vi kvinnor gör, vi ska visa oss så duktiga med hem och familj att vi förlorar oss själva med högar av tvätt och städ. Ja ja... får skylla mig själv :) Jag har lärt mig att jag städar och gör fint omkring mig för min skull och inte för nån annan och det känns bra. Skulle bara va så skönt att slippa tjata....
Natti natt!!!

Hemma igen

Efter en lång helg med många mil i bagaget så känns det skönt att vara hemma igen.
Efter en så mysig vistelse i Göteborg så åkte vi vidare i lördags kväll på en 40-årsfest. Mycket trevligt!

Igår fick jag frukost på sängen av mitt hjärta ❤
Sen drog jag iväg och hämtade jag hem Mirabella från Milena där jag blev bjuden på finfika. Mirabella var helt slut när hon kom hem men vi gick raka vägen för att fira grannpojken Joah som fyllt 4 år. Sedan blev det bad, välling och i säng. Hon somnade på 2 min.
Kim och jag tittade på Arnfilmerna. Länge sen och det var bara skit på tv.

På fredag har hon fått en tid på barnspecialisten kl 11. Får se om jag blir ledig hela fredagen eller om jag måste åka skyttrafik...

Jag ska snart åka ner till örsa och möta upp Kevin som ska till doktorn och kolla knäet och sen hem och hämta Alex och sen tbx till tandläkaren dit Kevin ska innan vi åker vidare in till träning och jobb.

Nu slappa lite till innan vi ska ut i kalla bilen ⛄

fredag 7 december 2012

En sån mysig kväll med mig själv

Är så trött nu efter en lååång dag då jag berättar mer i morgon om min dag här nere i mysiga Göteborg....

Snark, snark!!!!

torsdag 6 december 2012

Mys i soffan

Rebecca, Mirabella & Jonte

Upptäckt..

Jag har under en 10 dagarsperiod ätit kortisontabletter för att se om det kan hjälpa mej med smärtan i mina händer, handleder och stundtals i mina fötter. Eftersom jag innan påbörjad behandling var sjuk så var jag hemma från jobbet 1 vecka och jag kände mig rätt ok i lederna. Under behandlingen har jag varit smärtfri :) Slutade äta tabletterna i måndags och redan i tisdags började jag få känningar i händerna. Nu sitter jag och har rätt ont i händerna och handlederna och jag har inte överansträngt mig på jobbet heller så det lutar fortfarande mot ledgångsreumatism i tidigt skede. Ska kontakta min läkare så jag vet hur vi ska gå vidare.

Senare på em idag hälsade jag och Mirabella på Linnéa och Bettan. Denna vecka bor dom på ackis där Linnéa opererat in en matknapp på magen, det såg fint ut. Hon är verkligen söt. Mirabella undrade lite över hur Linnéa skulle få i sig lussekatten med hjälp av knappen på magen... Hon sa att Linnéa är en duktig tjej som var så snäll på sjukhuset men att hon fick vara ledsen om hon hade ont i magen. Dom små <3

I morgon åker jag och Kim till Gtb där Kim ska på julmiddag och jag ska själv titta på när dom lyser upp Gtb med deras ljusskyltning i stan. Sen ska jag gå och äta sushi, köpa mej några godisar och lägga mig och läsa en bra bok på hotell Opalen. Mysigt med tid för sig själv. Kim vill att jag ska med dom ut senare på kvällen men jag känner för att vara själv (faktiskt) Jag behöver träna på att vara själv och att inte jämt vara tillsammans med nån. Som att gå på stan själv, ta en fika/lunch/middag själv eller bara att åka och handla själv. Sen att det är kul att vara tillsammans med nån annan är ju alltid positivt :) Liite lättare att skratta med nån annan än med sig själv kke men det händer att jag faktiskt skrattar med mig själv oxå :) om inte annat åt mig själv...

Ska lägga mina svullna fingrar åt sidan ett tag nu... Får se vad morgondagen kan bjuda på för spännande händelser :)


onsdag 5 december 2012

En liten snöflinga...

Snö upp till fönstren

Klockan är mycket och jag är jätte trött. Klockan ringde 05.30 i morse och det var bara att klä på sig upp till tänderna för idag har det varit en riktigt snöoväder... Plogade vägar ända in till stan men i stan var det kaos. Hämtade alla barn som samlat sig på Snäckan och skenbar det bara att åka hem och äta middag och röja undan. Nu ska jag sova sååå skönt :)

måndag 3 december 2012

En sån skön känsla...

Vaknade upp i morse och kunde inte somna om. Bella vaknade så vi gick ner och åt frukost och åkte sen till dagis.
-21,5c ute. Trodde jag skulle frysa till is bara genom att titta på termometern. Usch! Kände inte alls för att gå in på gymmet och träna. Övervägde en bra stund men bestämde mig sen för att jag självklart skulle träna. Lämnade lillskruttan på Snäckan och åkte sen till ÖSTK. Tänker bara jogga lite på löpbandet men det var upptaget så cyklade mig svettig på cykeln. Jobbigt! Öppnade upp med 20 min på bandet och när det var över så slog jag på 20 min direkt efter så det blev 40 min löpning och jag hade lätt kunnat springa 20 min till. Sån sjuk känsla! Varför gick det så lätt när jag trodde jag skulle dö förra veckan?! Bara tacka och ta emot :D
Hem och duscha, åt en god sallad och sen hämta Bella på dagis. Sen var det jobb fram till 22.20. -21c på vägen hem. Brrrr!!! Kim gick och la sig nu så det är bara jag uppe. Har en sån glad och skön känsla i kroppen. Svårt att koppla av men det sägs ju att man blir pigg och glad(are) av motion och bra kost. Tog mig 2 bitar mörk choklad nyss. Gott!

I morn blir det lite hemmaträning på mattan :) Måste hitta ett bra hemmaträningsprogram, blir lite hattigt när man inte har nåt att gå efter riktigt. Sen är jag ledig i morn så det blir en tvättdag känns det som.

En stor kram till alla där ute som behöver känna lite värme <3

söndag 2 december 2012

Lite nytt

Har gjort sidan lite ljusare. Känns mycket bättre :D

Ljusstjärnor

Pepparkakshuset

Pepparkakshusbak

Härliga glasyrfärger...

Lycklig!

Jag är lycklig, det är jag verkligen. Det känns in i hela kroppen. Äntligen har snön kommit, första adventsljuset är tänt, lussekatter nybakade, pepparkakshuset klart och adventskalendern på tv. Barnen glada och vi vuxna är glada.
Hela hösten har kännts lång och mörk men nu är det bara det mysiga kvar. Julen med alla nära och kära. Ledighet och varma stunder med min kära. Nu när julen är på intåg så pirrar det liksom i hela kroppen över den kärlek som finns. Det sägs att julen är till för alla barn men jag tycker det är till för hela familjen. Bara att få känna närhet gör mig glad.
Nu är bara det jobbiga kvar, all julklappsinhandling. Men i år ska vi bara handla till dom vi firar tillsammans med. Tror vi blir runt 20 pers. Alla tar med sig något till julbordet och sen blir det fira hela dagen lång. Denna jul har vi hela familjen samlad och det känns så skönt, sen blir det bara lillskruttan på nyår. Jag har tagit ut ledigt i jul och nyårsveckan så det känns super.
I morn är det måndag igen och då blir det träning på fm sen arbete på kvällen. Känns skönt att träna på morgonen för då kommer man igång inför resten av dagen. Det blir löpband och bål och ryggövningar. Vill inte bygga muskler utan bara träna kondition och sen fortsätta fokusera på matintaget. Fortfarande jobbigt att hela tiden tänka på att jag alltid vill tugga på nåt. Under helgen blir det lätt att man fikar lite, tar nåt onödigt på kvällen. Och sen börjar man om på måndagen. Måste ha mål som jag kan ta på och inte orimliga mål som jag alltid tidigare haft. Mitt stora mål är ändå inte så orimligt men inte nu. Det är att träna 3 dagar i veckan och sen blivit av med mitt sockerberoende.
Jag vet att jag kan. Lite morötter så...