måndag 30 augusti 2010

4 generationer

Snor...

Snor, snor och ännu mera snor. Inte kul att vara förkyld. Barnen har varit småförkylda nästa hela veckan så jag hoppades på att slippa men nej då. Mirabella har klarat sig än men den knackar väl snart på dörren den också.
Förra veckan så var jag inne i Enköping hos Milena några gånger och gjorde lite ärenden. Kevin var på lägerskola med klassen i Skattmansö torsdag till fredag. Vi grillade där på fredag kvällen, mysigt. Annars kan jag tycka att det är lite drygt på alla dessa sammankomster i olika konstalationer. Men vad gör man inte för att göra barnen glada. Kim sov kvar där och det uppskattade Kevin väldigt mycket.
I lördags kom Mormor och mamma hit en sväng innan Kim sen skjutsade in mig till Enköping där jag var på kräftskiva med Milena. Helt ok kväll och skönt att komma ut en stund. Var så trött morgonen därpå och var helt däckad. (inte pga sen utekväll) Upptäckte att jag blev mer och mer förkyld så det var bara att gilla läget.
Rebecca hade åkt bussen in till Lydia och när vi hämtade henne så passade vi på att handla på Maxi på vägen hem. Till middag blev det Nachotallrik, riktigt smarrigt.
Har nu på morgonen snorat framför tv och tittat på "The Clash of The Titans" Helt ok, gillar äventyrsfilmer.
Fick reda på igår att Zlatan går över till AC Milan. F**K att jag kommer att följa Italienska ligan, No way! Man jag hann ju i a f se han i Norge :D Nu måste jag bara få min älskade sambo att förstå att skillnaden mellan Italienska ligan och den Spanska. Italienska ligan suger..
Regnet hänger ute i luften och Bella sover i sin säng där uppe och jag vill bara inte göra någonting men ändå vill jag dammsuga och städa undan efter helgen (vilket ingen annan tänker på att göra) Alla barnen började föresten på Ji-Jutsi förra veckan vilket verkar kul. Ska kolla hur Kevin och Alex mår när dom kommer hem idag ifall dom orkar åka in.
Det är verkligen så här; När man är frisk så önskar men sig 1000 saker men när man är sjuk så önskar men sig bara en sak. Att bli frisk.

fredag 20 augusti 2010

Skogspromenad

I morse åkte jag och Mirabella upp till mamma och fikade lite. Sen åkte till Malin och släpade iväg oss och barnvagnarna på en lagom skogspromenad var tanken men vi gick och gick och vägen tog aldrig slut lr jo den tog slut efter kke 4 km terräng ritt... Ok?! Vad nu? Det var bara och vända och gå hem. Var sååå slut och svettig. Usch! Ont i kroppen och trodde benen skulle gå av. Bra motion i o f s men jobbigt. Hälsade på Tessan en stund och sen var det höjdpunkten på dagen. En varm dusch och en omelett till lunch. Mirabella somnade i sin säng nu efter lunch (kors i taket) Kim fick henne i går kväll att somna själv med så vi får se i kväll om det fungerar lika bra.
Snart åker killarna iväg till sin pappa. Det känns alltid så tomt när alla barnen är borta. Men som sagt en stund att vila upp sig lite.
I morgon kke vi får lite hjälp att röja ute på tomten. Måste oxå måla klart sovrumsfönsterna. Vi såå gärna få i ordning så man kan släppa det nån gång.
Hoppas på en lugn fredag kväll i soffan framför en bra film.

onsdag 18 augusti 2010

Skolstart

Som alla andra föräldrar känner inför en ny skolstart, oj vad stora barnen är. Ser ju inte direkt själv hur dom växer, förutom på kläder och skor. Spännande att få höra om första dagen.
Var ute och tog en timmes promenad på f.m med Tessan, vi kämpade på bra. Mirabella sitter nu länga stunder innan hon faller åt sidan. Hon har börjat vara vaken väldigt mycket på dagarna, sover mellan 1-2 timmar sammanlagt under hela dagen. I och för sig så sover hon ju fortfarande hela nätterna så dumt att gnälla men... Hon verkar ha lite separationsångest då hon blir ledsen så fort jag lämnar rummet. Inte lätt att få något gjort. Skulle verkligen behöva måla runt sovrumsfönsterna nu så vi kan flytta tillbaka in i sovrummet.
Har börjat tänka på vad jag stoppar i mig, såå jobbigt. Vill trycka i mig allt som har ordet onyttigt i sig. Har 10 kg som jag verkligen skulle vilja bli av med. Att det ska vara så svårt att ha en gnutta självkontroll. Som att man förtränger problemet och tror att det ska fungera ändå.
Nu väntar jag hem Kevin och Alex med spänning.

tisdag 17 augusti 2010

En svår tanke

Har fått mig en funderare, det här med att vara rättvisa/orättvisa mot barn. Vi kör hårt i våran familj att man ska vara rättvisa mot varandra så långt det går. Gäller allt. Oavsett äkta lr plast familj... Även från släkt och vänner söker vi rättvisa. Vi vill ju alla att barnen ska må bra och känna sej värdefulla och jämlika. Vet inte riktigt hur man tänker i vissa fall. Är inte alla barn lika mycket värda?
Släpp på trycket och jämna ut det hela för alla och spendera lite mera tid med barnen. Kommer att uppskattas mycket mer än materiella ting i längden. Inte skulle dessa människor vilja att en annan gjorde skillnad på sina egna/bonusbarnen? Jag kommer hem med fina kläder till mina egna och låter bonusbarnen gå med uff-kläder, eller köper leksaker till mina men något litet till dom andra.. Lr att man gör skillnad på "äkta" släkt lr ingift släkt... Skulle aldrig falla mig in att göra någon skillnad. Passa på att umgås eller göra saker tillsammans eller ge de något litet extra när de andra inte är med istället.
När till och med barnen ifrågasätter varför "de" får dyrare saker och inte de andra så anser jag att det är så tydligt och det är i mina ögon fel. Smussel är inget som går hem i denna familj. Man ska kunna stå för sin handling och allra helst när det gäller barn. Jag står gärna över denna tävlan i; vem kan ge dyrast present.. Vet att detta är ett vanligt problem i många "nya" familjer och stå på Er för rättvisan. Bara en tanke som jag vet många tänker på. Ingen som kräver att barnen ska ha dyra saker. Som man bäddar får man ligga är ju ett bra ordspråk i detta fall. Detta är ingenting som jag tänker ta upp utan bara en massa kärlek till alla i våran omgivning. Ni är alla lika mycket värdefulla för mig och det ända jag tänker på är barnens känslor.

tisdag 10 augusti 2010

Måla om sovrum

Vaknade i morse och kände mig rätt utvilad. Skönt med en sessa som sover hela nätterna. Övrigt har jag inte haft en sekund över idag känns det som. Skulle behövt ringa runt lite och besökt några men det fanns verkligen ingen tid över. Hälsade på T en stund men glömde som vanligt mobilen hemma på laddning. Kim har hållit på för fullt i tvättstugan med ångspärrar och prylar medans jag har städat och sprungit runt med Mirabella på armen. Föresten så tog jag en timmes promenad på f.m medans Rebecca cyklade som sällskap. Skönt!
På e.m så hämtade farfar Rebecca och dom åkte in till stan och köpte en LapTop som hon sparat halva summan till, resten fick i tidig födelsedagspresent. Kul!
Sen har jag tejpat hela vårat sovrum och grundat en gång, jobbigt men skönt att slippa den galna röda färgen. Nu vill jag bara lägga mej i sängen men den är inte uppackad så vi får nog sova i soffan. Godnatt!!

söndag 8 augusti 2010



Kim & Jag i Tallin-09

Kräftor

Igår kom Kevin och Alex hem ifrån scoutlägret. Dom hade haft roligt men var trötta. Jag blev också trött med tanke på all tvätt. 5 maskiner med blandad tvätt... Hänger ren tvätt i hela badrummet nu.
I morse åkte Kim iväg till Ac paintball i Ramsta, 4 timmars motion med en markör i högsta hugg. Kul att han hittat något som han tycker är kul. Mamma kom upp en stund med nybakade choklad och vaniljbullar. Snacka om vilken bullmamma man har :)
Sen fick vi lite besök av Anna, Rikard med barn. Alltid lika trevligt.
Mirabella somnade faktiskt på 10 minuter, i o f s sovit lite under dagen men hon brukar alltid böka runt och gråta en skvätt innan hon sluter sina stora blå.
Sitter i soffan nu och vill inte tänka på allt som borde hinnas göra sista veckan på Kims semester... Åt en trevlig middag med Kevin och Alex, Kräftor, baguett, aioli och mkt läsk. Synd på odören man måste dras med efteråt, känns som man inte blir av med kräftdoften... *GÄSP* Veckan som kommer, kommer vara barnens sista sommarlovsvecka. Skönt att komma in i vardagsrutiner igen. Nu ska jag titta på en förhoppningsvis bra film.

måndag 2 augusti 2010







Alex

Rebecca & Mirabella

Kevin

Mirabella

Jonte & Kevin

Regn i luften..

Tog en promenad med grannen i morse. Regnet hängde tungt i luften men det kändes såå skönt. Älskar lite regnigt väder.

I torsdags morse åkte jag, Kim & Mirabella till Oslo för en titt när Barca skulle spela mot Vålerängen. Kom till Karlstad och sen var det bara regn. Kom till Oslo efter att faktiskt haft en slad liten tjej med oss hela vägen. Kom till stadion, checkade in på hotellet och tog sen en liten tripp runt och kollade in läget. Hade sen tänkt oss att äta på sportbaren/restaurangen nere på hotellet som låg intill stadion men efter 1 timme och 20 minuter valde vi att ta med maten upp på rummet (väldigt mkt folk som skulle äta men vad fan) Kim fick kall mat så han fick hämta ny mat efter matchen. Så drygt! Då var det 15 min kvar till att matchen skulle börja. Gick dit i regnet och intog våra platser i regncape. Bra platser med en liten 7 årig fotbollshuligan bakom oss med slag påsar i handen... hmm!! Var lite orolig innan hus Mirabella skulle ställa sig inför den ny högljudda situationen men hon somnade i Baby Björn selen när matchen började och var vaken under andra halvlek och satt snällt innanför regncapen och tittade på alla människor (22 000) Vilken match, Zlatan =) 4-2 till Barca. Sen en trevlig natt på hotellet och en trevlig resa hem. Har en liten åka-bil-prinsessa.

I lördags så var det packning för hela slanten. 3 barn skulle ha var sin packning för en veckas scoutläger i Skräddartorp i Dalarna. Efter mkt om och men så var vi klara. På söndag morgon var det avresa från Örsundsbro. Lite resfeber hade dom nog alla 3. Puss och Kram till Er, hoppas ni har det bra i skogen!

Idag lämnade jag Jonte hos sin mamma så nu är det bara den lilla hemma. Kim ska försöka hinna med att få i ordning lite här hemma under sin semester.

Ser fram emot en vecka utan att behöva göra en massa måsten.