söndag 30 juni 2013

Cityfestivalen i Västerås

I morse hade vi lite sovmorgon. Sen åkte vi in till Enköping och köpte lördagsgodis och lite saker på nightmare där Mirran jobbar. Sen bar det iväg till systeryster i Västerås. Vi hälsade på i deras Eleriatält där det fanns orcher och läskiga varelser.
På kvällen blev det grillat av Kim och barnen lekte och badade i poolen. Själv satt jag i deras sommarrum och värktabletter i magen. Så ont i ländryggen och såå trött. Men det var trevligt att träffa syster och rätt lugnt oxå. Lite jobbigt bland allt folk på stan men jag kände inte nån där så därför kändes det lugnt. Nu i säng och sova...

fredag 28 juni 2013

Full fart...

Idag har det varit full fart. Jag har haft rätt ont i skuldran och huvudvärk men annars har det varit ganska ok. Jag åkte ner och handlade lite snabbt på fm, städade av lite och sen kom Milena med Jonte. Trevligt! Rätt skönt med lite sällskap faktisk. Sen kom Bettan och hämtade Alex och Elias. Vi grillade och åkte sen en snabbis till mamma där Kim hjälpte dom med datorn. Nu tittar Rebecca på en Prinsessas dagbok, Kim sover i soffan, Jonte och Kevin är hos Tän och Tatt och Mirabella sover i sin säng.
I morn ska vi till min syster Sanne och hälsa på. Bra att träffa lite folk annars blir man väl ännu mera folkskygg....

onsdag 26 juni 2013

En rätt bra dag...

Idag har Alex hjälpt mig att städa groventrén, pantade burkar och lämnade saker till återvinningen. Barnen badade och jag har försökt att tvätta ikapp lite eftersom jag inte gjort nåt på länge. Kim jobbade kväll och är nu på väg hem. Tråkigt när han jobbar sent men han är duktig <3
Jag har som vanligt nu för tiden svårt att somna. Lite true blood kanske hjälper till...

måndag 24 juni 2013

En solig och varm dag men i skuggorna...

Idag har det varit en rätt bra dag. Sol och varmt, inte för att jag var ute nåt för det.. Men jag har inte har så ont idag :)

Rebcca jobbade i landet på fm i 3 timmar och sen
gratulerade vi Milena som fyller år idag. Mysigt fika i lugn och ro under parasollet på deras altan.

Alex, Rebecca och Adelina cyklade och badade i Hålsjön. Jag och Kim tittade på de 2 sista avsnitten av Game of Thrones. Såå bra serie!

Nu måste jag sova..... Såå trött men pigg i huvet... Konstig känsla...

Kalasdag

Idag (eller rättare sagt igår, skrivet efter 00) försökte vi städa lite tillsammans. Sen åkte vi och firade Nicole på hennes kalas. Dom lekte och hade jättekul. Jag provade för första gången på att spela tennis, på skoj förstås men det var kul. Är lite osäker på hur min kropp reagerar på aktivitet men det ska bara vara nyttigt enligt doktorerna. Ska försöka jogga lite i veckan som kommer.

Efter en stund så kom Kims kusin Evve med familj. Dom följde med hem till oss och där åt vi mat som Kim lagade. Indianskt förstås. Mycket gott! Sen tittade vi på avsnitt 6-7 av game of thrones säsong 3. Såå bra!

Nu måste jag försöka sova. Trött men kan inte somna...

Medicinen som jag tog heldos av i morse känns än så länge helt ok.

Farmor Kicki
Kims syster Jessi
Dario, Nicole o Bella
Bamsetårta från Winterliden
Farfar Peppe o Kicki

lördag 22 juni 2013

Midsommardagen

Klockan är 22.20 och jag har precis tittar på baksmällan 3, helt ok men inte bättre än dom föregående filmerna. Bella och Kim ligger här bredvid mig. Känns som jag varit på hugget i dag, smått dåligt humör, otålig, ger mej inte och typ varit mera kall. Måste nog bero på medicinen. I morn ska jag ta full dos så jag får se om det blir nå bättre i kropp och huvud.

I morse sov jag och Mirabella till kl 10.30... Snacka om sovmorgon. Sen tog vi en cykeltur till Peter och Pirre och kollade på när dom körde hästarna. Vilka muskeldjur. Sen blev det en snabbtur in till Enköping där vi åt på Max och sen handla lite på maxi. Första gången som jag är där sen jag blev sjukskriven. Jobbigt att träffa folk men det har mkt lättare än vad jag hade trott för nästa alla som jobbade var nya sommarvikarier. Pratade med Marie som var där och handlade. Det kändes skönt att krama om henne. Ska försöka åka in och hälsa på lite.

Kom hem och städade, blev irriterade på att Kim gör som han alltid gör, sätter sig med mobilen medans jag svettas runt och röjer undan det värsta och sen reser på sig och ser sig omkring och säger; vad var det som jag skulle göra?... Allt undanplockat så går han ut och planterar en fucking kryddplanta som han ändå inte kommer att vattna... Han ha redan glömt den... När det tom fanns saker som han själv inte plockat undan efter sig.... (strykbräda/järn, verktyg i badrummet sen 2 veckor sen) Såå irriterad var jag så jag somnade på soffan och när jag vaknade hade han grillat och fixat god mat... Säger inget mer.... Gott iaf.

I morn är det kusinen Nicole som fyller 3 år som ska ha kalas... Orkar inte åka på kalas... Men hon är såå söt, liknar prinsessan Jasmin från Aladdin.

Saknar Paris <3

onsdag 19 juni 2013

En lång dag...

Vaknade kl 8 i morse. Gjorde välling och väckte sen Bella som skulle upp till dagis. Lämnade henne och åkte hem till Alex en stund som bakade kolakakor. Supergoda!

11.30 åkte jag in till Christine och det var behövligt att få prata lite jobb en stund. Blev bjuden på god lunch, det tackar man för :)

Kl 15 hade jag återbesök hos käre Jörgen på Företagshälsan. Sjukt jobbigt för han läser mig som en bok. Han är en av dom få människorna som vet allt mig och mitt tidigare liv. Jag grät och grät men jag tror att jag förstår vad han menar. Nu är jag fortsatt sjukskriven fram tills semestern v 30 iaf så hoppas jag är tbx så fort som möjligt efter den.

Jag börjar känna att mitt mat/sugbegär är på väg att komma tbx och det känns tungt. Har fått en ny medicin som ska hjälpa mig med den neuro bla bla centrala smärtan i kroppen, dra ner min inre stress, förbättra min sömn, ta bort jobbiga tvångstankar om maten. Har ju insett sen ett tag tbx att jag har nån form av matstörning.

Önskar att jag kunde vara mer öppen med mina närmaste om mina inre tankar men eftersom jag ser det som ett misslyckande/svaghet så är det mkt lättare att klistra på ett leende och låtsas om ingenting. Likaså med min värk, den är inte akut längre så jag nämner sällan att jag har ont. Att jag har haft mer eller mindre ont i huvudet i snart 3 mån i sträck... Orkar inte älta det med min omgivning. Tycker själv att det är tråkigt att hela tiden höra när andra har ont överallt... Visst får man gnälla ibland men nån måtta får det väl ändå vara... Idag kunde jag inte hålla masken hos söta Christine, sjukt! Jag som sällan gråter men det är jobbigt att prata om jobbet, om hur jag känner och att jag inte själv fattar riktigt vad som känns jobbigt förutom värken. Jag är nog nere i en liten svacka men jag ser ljust på morgondagen :) Alla kan ju komma in i små depressioner men inte jag. Jag hamnar bara i en liten svacka :D Gillar inte deprimerade människor, bara gnäll...

Sen får jag panik över saker som jag inte kan påverka som orättvisor i världen. Tänk om jag kunde trolla... Att få göra människor lyckliga och glada. Få leva tillsammans med sina kära. I dessa stunder så känner jag mig stark för jag är en lyckligt lottad människa som har allt jag behöver. Men många tårar i det tysta finns här inom mig... Det gnager i mig dag som natt... och då är det ändå inte mitt liv det handlar om.

I morgon är en ny dag! Jag hoppas vi alla får ha en fin dag!

Shit vad en massa knepigt jag skrev kke men det liksom bara kom ut...

Det ligger en sovandes man här bredvid mig. MIN man <3 MIN Kim! Jag är kär... fortfarande :) Längtar och saknar ännu mera nu när jag "bara" går hemma. Usch! Vill inte vara hemma, tänk att det är som vanligt. Ungarna går till skolan, jag åker till jobbet, kommer hem och känner; åh vad skönt att äntligen få sätta ner arslet i soffan efter en hård arbetsdag..... DET längtar jag efter. Dröm om småkryp du mött!!!

Marie <3 Kim

måndag 17 juni 2013

Migrän igen...

Ligger i soffan med migrän. Så drygt! Alex ligger bredvid mig och tittar på Batman begins och Kim sitter vid bordet och avrapporterar. Jag var ner på vc med Kevin som skulle operera sitt nageltrång men bedövningen verkade aldrig så det blir ett besök till uas kirurgen istället. Fredde var också med. Det kändes ju lite skumt att vi två satt med Kevin utan att tjafsa om nåt. Nu helt slut i huvudet. På onsdag ska jag träffa Jörgen igen. Jobbigt men ett ont måste. På fredag är det midsommarafton och jag har absolut ingen sommarglädje. Jag äter snällt mina mediciner i hopp om att det ska bli bättre. Bara jag slipper gå så här hela sommaren. Kevin ska iväg på scoutläger till Alingsås 1-9/8. Kul! Det enda som vi har planerat är Liseberg sista helgen i juli och det är väl tur eftersom jag vet inte hur jag mår då. Men men... Ahaa, mitt huvud går snart sönder....

fredag 14 juni 2013

Sen kväll...

Klockan är snart 01 och jag har svårt att somna. Mirabella somnade 23.30 nere i soffan medans vi andra tittade på Oz. Så där bra film, trodde det skulle vara bättre.

Kim är i Göteborg sen i går onsdag. Han fyllde år i tisdags men kom hem efter 24 eftersom dom skulle flytta nåt på jobbet efter stängning. Han åkte sen redan vid 05 för att hinna ner till Linköping till 8. Lider med honom men han orkar nästan hur mycket som helst. Inte kul när han är borta. Bella blev sjuk i tisdags med feber och hosta. Hon hostade så mkt så hon kräktes i sängen. Stackars liten! Piggare idag.
Idag har Kevin bakat finsk blåbärspaj med vaniljvisp och Rebecca bakade chokladcupcakes, riktigt gott. Jag tog Rebecca till ridningen eftersom Kim inte var hemma Känner i hela huvudet och kroppen att det blir jobbigt när man anstränger sig det allra minsta. Är nog inte så stark som jag tror. Känns som medicinen börjar lätta lite på trycket men blir det inte bättre på nån vecka så får jag nog byta. Har haft några dagar med rätt ok värk. Inga tabletter förutom värktabletterna för min reuma. Den är som tur hyfsad under kontroll.

Mirabella ligger och hostar och det låter som hon inte riktigt får upp det... Jobbigt!! Men det är inget allvarligt... Det kunde ha varit värre... Hmm, det är i dessa lägen som man tänker på att man ska vara tacksam för att det är som det är. Men det är såå svårt när man vet att andra inte har det lika lätt. Tänk om jag kunde trolla, det skulle räcka med en enda önskan för att ta bort det onda och orättvisan som finns i denna värld.

... Jag är trött på så mycket.... Tänk att få vakna upp och inte behöva gå upp ur sängen på hela dagen, bara att somna om och det är kväll igen...

Här är några bilder