lördag 27 oktober 2012

Jobbarhelg

Veckan som varit har varit ok, ondare och ondare i mina händer bara. Var till Företagshälsan och tog lite prover då han tror jag ev har ledgångsreumatism lr början till artros. Inte kul om det är nåt av dessa men det är nog bara att gilla läget. Mirabella har blivit lite snorig, hon ligger här bredvid mig i soffan och sover. Inget kul på tv och Kim kollar på fotboll. Ska upp 6 i morn då jag börjar 7.30. Tröttmössan kommer att åka på i mornbitti.
Tänk om man kunde få en paus i arbetslivet för att hinna med alla måsten som ligger på hög i privatlivet. Men det skulle vara dumt att gå ner på lågväxel när verkligheten ändå är i högsta växeln. Lika bra att fortsätta köra på, livet och alla tvättberg väntar inte på mig bara för att jag inte hinner med det jag vill göra. Och snart är det jul mina vänner, hoppas man är i liv till dess ;)

onsdag 17 oktober 2012

Mirabella <3

Vårat nya vrålåk

Kevin och Alex skolfoton -12

Bonde söker ful fru...

Tittar på bonde söker fru, åh vilka fula tjejer vissa valt..
Trött, ont i huve och i mina händer. Pratat med jobbet så jag hoppas verkligen att jag får en tid snarast hos företagshälsan. Säkert nån inflammation i lederna..
I morn jobbar jag 9-18, kommer vara helt död i morn kväll. Middag med tjejerna på fredag och Dirty Dancing i Stockholm med Tess. Heldag :D

måndag 8 oktober 2012

Frukost

Har gjort i ordning en frukost som jag skaaaa försöka äta i lugn och ro, dessutom av den nyttigare varianten. Jag äter oftast 2 rostade mackor, juice eller mjölk och ibland kaffe. Sen efter det blir det lite småäta av det jag hittar i köket. Oftast då inte så hungrig till lunch utan småäter lite till. Middag äter jag med familjen och gärna mer än en portion. Sen blir det småäta till jag går och lägger mig och då gärna en macka... Sjukt beteende! Måste göra nåt åt detta. Önskar mig nån man kunde bolla detta med. Ska ge det en vecka till att börja med att äta en bra frukost. Och sluta med bröd, pasta, potatis osv. Tufft bara det. Men jag måste nog ta det lite lugnt. Ska ta en långpromenad efter frukosten bara för att röra på benen som legat i vila bra länge.
Tänk om nån kunde göra min dag genom att ringa och säga; Hej! Nu ska jag hjälpa dej som peppning. Fika med kaffe och luftbullar, få lite tips och andra funderingar kring mat och motion och ta nån löparrunda tillsammans... DET, skulle vara en dagens gärning :)
Ikväll är det jobba som gäller. Skruttan är fortfarande förkyld och har börjat hosta igen. Tråkigt!

söndag 7 oktober 2012

Hjälpardag

Vaknade och gick ner och åt frukost. Jonte och Alex stannade hemma och röjde här hemma medans vi andra åkte och hämtade lastbilen hos Peppe. Hjälpte sedan Peter och Bettan med både ute och innegörmål.
Handlade sedan på maxi Uppsala. Sanne och Mats kom förbi en stund. Åt tacogratäng och nu blir det soffan.... Hoppas Mirabella blir piggare i veckan...

Hela dagen i bil...

Idag har jag, Kim, Rebecca och Mirabella åkt runt hela Stockholm norra och tittat på bilar. Från 10.30-21.30 mer eller mindre i bilen. Mirabella var jätte duktig. Hon är förkyld och lite småhängig så hon sov mellan 17-21. Somnade sen i soffan efter lite välling vid 23. Alltid en smidig och duktig tjej.
Vi har tittat på tv och tryckt chips, blää!
Stökigt och rörigt med tvätt och disk i hela huset, känner paniken som ligger under ytan. Usch vad drygt det är med att behöva städa och vara den som alltid ska ha koll på allt... Skulle behöva vara hemma och städa och plocka med typ 5 maskiner med ren tvätt i morn men behövs på flera andra ställen. Prioritering!!
Vill bara vakna upp, tyst och stilla. Krypa ner i soffan med en god frukost och sen en bra film på tv. Kramas och somna tillsammans... Mysigt! Den får vi göra när vi blir pensionärer typ. Är det bara jag som känner mig stressad av livet? Det är bara att inse att man kan INTE leva i harmoni och känna ett själsligt lugn när man har en familj på 7 personer och där det är mamman som tagit på sig det mesta ansvar som berör familj och hus. Visst ska man känna sig glad och lycklig över det man har men att gå runt och le och låtsas som allt är så himla bra funkar tyvärr inte... Livet är som det är, det är bara att gilla läget och gå till jobbet varje morgon och göra som alla andra klarar av att göra... Men ska det behöva vara så? Jag vill inte det.... Pengar.... hjälper ju en bra bit på traven även om man kanske inte blir lyckligare för det... man köper mera tid att kunna vara hemma mera, att kunna köpa städ, service och ledighet... Snark!!! Zzzzz!!

fredag 5 oktober 2012

Mamma 61 år

Sitter och tittar på en film. Trött! Har varit och grattat mamma på sin födelsedag. Det var gofika för hela slanten. Sålde Seaten oxå till Johan för 500:-. Hoppas han kan laga till den. Mirabella ligger och hostar och snorar. Hoppas hon får en lugn natt.

Tankar och funderingar

Känns som jag har varit hemma i flera veckor nu. För 3 veckor sedan var Mirabella, Jonte och Alex jätte förkylda så då var vi hemma ons-fred. Förra veckan så var jag hemma mån, ons-lör då jag hade en inflammation i tanden så jag var hos tandläkaren tis och fredag. Inte muntert varken här hemma eller på jobbet man vad f-n ska man göra? Så många gånger man åkt till jobbet med både migrän och feber. Lämnad ett halvhängigt barn på dagis i hopp om att inget kommer att bryta ut till det att man hämtar på e.m.
Undrar varför jag alltid har sånt dåligt samvete när jag är hemma..
I dag är det fredag :D Mirabella är piggare efter en tuff natt med falsk krupp och nu förkylning. Ska gå ut en sväng lite senare och lufta våra vingar.
Pippi på de 7 haven är på i BluRayen och jag sitter fortfarande i pyjamasen. Mamma fyller 61 år idag så vi ska dit ikväll och gratta henne. Hon kom hem ifrån Spanien i går där hon var tillsammans med mina mostrar så vi får väl se lite kort därifrån.
Sen är vi nu på biljakt. Vi ska sälja Toyota Priusen och köpa en liten pendlarbil till Kim och sen letar vi efter en bra 7-sitsig familjebil i 40-70 tusen klassen. Är lite sugen på en Alhambra, Sharan eller en Trajet. Än så länge så får jag köra en lånebil.
På e.m kommer alla barn hit efter skolan sen är det barnvecka som gäller. Skulle behöva åka in och handla inför veckan men det får vi göra i morn istället.
Har ju läst en del bloggar nu när jag varit hemma, lärande måste jag säga. Men i det stora hela lever vi väldigt likt många andra barnfamiljer. Tiden finns inte till, hämta, lämna, möten, handla, städa, laga mat och sen försöka hitta en stund till sig själv. Att träna, äta rätt och må bra själsligt kommer alltid i sista hand på nåt sätt. Nån som har ett tips på hur man lär sig att kombinera en bra livstil med all stress? Vi har ju ändå anlitat städhjälp som kommer 4 tim varanna vecka och det har lugnat mig väldigt mkt.
Så nu är det stora bekymret hos mig återigen maten och träningen. Jag är verkligen en sån människa som inte har nån självdiciplin. Är jätte duktig i några veckor och förlorar några kilon, känner mig jätte glad och sen är det som jag bara "glömmer bort" mig och sen är jag tbx på ruta 1 igen... Åhhh så jobbigt! Skulle behöva nån som sparkar mig hårt i arslet och tvingar ut mig och sen en mästerkock som bara lagar nyttig och god mat. Jag vill inte dieta/träna efter nåt speciellt program utan bara lära mig att göra allt detta naturligt och inte fokusera hela livet på mat och på att man är ohälsosam.. Mår ju såå mkt bättre när jag är hälsosam och smärt. Läste en gammal väns blogg att hon nu snart gått ner 10 kg bara med hjälp av ändrad kost och motion. Grattis! Önskar jag kunde hitta den motivationen och kunde köra igång, vet inte bara vad jag väntar på. Alla andra är så duktiga.
Man kan inte stanna upp och känna efter för det har man inte tid till. Att våga känna efter hur mkt det finns att göra. Men sen så kommer ändå verkligheten ikapp en att man inte ska gnälla för småsaker när det finns värre saker runt om i ens närhet. Livet är bräckligt och det ska man inte ta för givet. Mitt ända motto, Fånga dagen...
och det tycker jag att jag ändå gör. Önskar att jag hade tid att träffa mina gamla vänner från förr, sitta och prata som äldre människor gör. När jag var liten eller förr i tiden... Jag har umgåtts med så många olika människor genom åren och vissa saknar jag verkligen, blir glad när jag möter dom och får ett leende tillbaka. Se vad dom har åstadkommit genom åren med familj, karriärer och sin själsliga vandring. Så många hjärta (vänner) som jag vill packa ner i en säck och knyta om och sen ha med mej vart jag än går.