söndag 29 juli 2012

Nu har det hänt mycket här hemma

Ligger i sängen, Rebecca sover nere på soffan, Mirabella sover i sin säng liksom Alex. Kim, Jonte och Kevin tittar på filmen 300.
I måndags började jag jobba igen och det kändes faktiskt helt ok. Jobbade en stängning i torsdags istället för ett 9-18 pass. Skönt! I dag (läses dagen efter) grundade jag 2 ggr runt fönsterna och ytterdörrarna, sen en gång med färg. Måste nog köra en till strykning i mornbitti. Kim målade lilla väggen innan köket i skoltavelfärg. Skitsnyggt! Sen har vi fixat upp överskåpen i köket med tillhörande belysning så det fungerar. Kim fixade också uttag och belysning i våran garderob samt alla uttag och nätverksuttag i mediaskåpet. Mycket fint gjort! Det känns så skönt att det börjar hända lite saker här hemma. Synd bara att Kim börjar jobba igen på måndag. Skulle kunna ha semester sommaren ut :)

torsdag 26 juli 2012

Fixat fint i köket efter 2,5 år

I morse åkte jag iväg och öppnade upp Ica maxi. Trött som f-n när kl ringde 05.50, på tok för tidigt för mig. Jag har ju sovit till kl 9-10 varje morgon :)
Tog hand om veckotidningarna som vanligt när Carro är borta. Det blev så fint så.
På vägen hem stannade jag på en snabbfika hos Milena när jag ändå skulle hämta hem Jonte. Rebecca kommer i morn för hon och Felicia skulle hänga hela kvällen.
När jag sen i alla fall kom hem så rensade jag kökslådor och skåp och möblerade till den ordning som jag tänkt att det skulle varit sen vi flyttade in för 2,5 år sen men eftersom jag blev snittas med Mirabella så fick jag snällt överlåta det till andra. En annan sak, vi har anlitat en städfirma som kommer att städa här 4 tim/1dag varannan vecka :D Dom fixar allt man ber om. Nu första gången så kommer dom och gör en storstädning då det innebär en städning från golv, tak, väggar, dörrar, ja allt utom fönsterna som vi själva gjort. Enligt våra kalkyleringar så blir det 2000:- inkl allt. Lite avkall blir det till att göra på annat men det tror jag det blir värt. Vi får våran egen Hemfridare :D
Har haft början till migrän idag när jag slutade jobbet men det gick att stoppa med en Sumatriptantablett. Det beror dels på arbetet men även den omlagda kosten som innebär minimalt med socker. Tycker faktiskt att migränen minska när jag äter så. Sen har min högra hand eller rättare sagt tummen och pekfingerlederna blivit värre, vågar knappt nämna det till nån eftersom jag har så problem med nacke och migrän. Folk lär ju tro att man är hypokondriker. Men måste ändå säga att jag mår mkt bättre idag än för några år sen. Men jag känner att min kropp börja säga ifrån när det gäller kassasituationerna. Ingen skulle behöva sitta-stå mellan tex 9-18. Inte bra för nån. Tråkigt att jag blivit stämplad som en frånvarare och inte får en chans att visa vad jag går för. Men det är deras förlust att inte satsa på en toppenanställd som jag. Fins inte många kvar som har en bra arbetsmoral och känsla för sitt arbete. Tror jag skulle kunna lära mig allt och gå långt om jag bara inte vore så fäst vid just "mitt Ica"
Några drömjobb är polis på kontor, reseförsäljare, konditor och psykolog/terapeut. Kanske kan bli nåt sånt en dag :D

tisdag 24 juli 2012

Back in business

Då är man tillbaka på arbetet igen då. Efter en trevlig men stressig helg i Östhammar med nära och kära så är vardagen ett faktum.
Jobbet var helt ok, tog tag i veckotidningarna och sen kvällstidningarna. Kom inte iväg fören 22.40. Pratade med Milena på vägen hem. Sitter nu i soffan där Kim och Kevin tittar på Pearl Harbour. Bra film!
Idag har jag börjat dieta igen. Plus 4 kg. Bra jobbat! Bläää!! Skulle lätt kunna flytta till USA och blir 300 kg fetto av att bara äta från 7-23... Äckligt! Förstår inte att det ska vara så svårt att äta rätt och hålla vikten. Bokstavligen trycker i mig ätbara ting när jag inte "bantar" Sjukdom!! Skumt!!! Så länge jag är medveten så funkar det i alla fall men det är tufft.

fredag 20 juli 2012

Östhammar

Ligger i sängen nu och klockan är 00:40. Igår onsdag hämtade jag hem mina pojkar som varit hos sin pappa i över 2 veckor. Såå skönt att ha dom hemma igen.
Idag var vi en tur in till banken och kollade lite hur räntorna ligger till och om vi ska binda till hösten.
Sen åkte vi till Anna och Jörgen och fikade. Hem och grillade och sen har jag packat och städat som en tok. Verkligen avskyr att komma hem efter semestern till ett stökigt hus. Bilen är framkörd och färdigpackad. Ska bli så skönt att komma iväg i morn över helgen för att sen börja jobba igen på måndag kväll.

måndag 16 juli 2012

Slappardag....

Gick runt 8 i morse. Var så trött efter att vi hjälpt Peter och Bettan att flytta på lördagen. Dom har flyttat in i ett fint hus på ölstavägen i örsundsbro. Alex klasskompis bodde där tidigare. Fin planlösning och det kommer att bli mysigt när allt blir klart. Väggarna i kök och vardagsrum är nu i en varm ljus gröngrå färg som verkligen tar fram det fina svarta köket. Satt upp gardiner och fixat iordning tvättstugan med med bra hyllösning. Kul att hjälpa till. Tänk vad man kan göra med lite färg.
Idag var jag, Kim och Mirabella på Ikea, Jysk och maxi. Sen blev det grillade supergoda hamburgare och uppackning på Ölstavägen.
Mirabella somnade i soffan efter att hennes mage behövde välling :)
I morn ska jag städa, tvätta och fixa ikeasakerna som fortfarande ligger i bilen. Kim ska fixa taket på uteplatsen.

tisdag 10 juli 2012

Ensamma hemma

Sitter i soffan och strözappar på tvkontrollen. Segt! Kim är hos Peter och Bettan och tejpar/målar i deras nya fina hus i Salnecke. Senaste veckan har vi tagit sovmorgon nästan varje dag fram till 9. Skönt med ett barn som sover bra.
Det har väl hänt lite sen sist jag skrev. Vi har inte fått Bellas allergisvar från doktorn än. Nyfiken! I tisdags förra veckan så träffade jag och Mirabella Marinette och Noel i lekplatsen på skolvägen. Det var väldigt trevligt. Noel är en sån fin liten kille. Så snäll!
I söndags åkte Jonte och Rebecca ner till skåne för en 2 veckors semester. Kevin och Alex är hos sin pappa nu men kommer hem på torsdag.
Det har regnat så mycket nu att det känns som höst, tråkigt nu när man har semester.
Nåt kul föresten, Kim sprayade mej med tan in a can igår, HAHAHA! Nog fick jag färg alltid men faktiskt rätt ok för att vara en sån produkt. Brun och inte alls orange.
I dag var vi och hälsade på Bettan och Peter i deras nya hus. Fint! Sen blev det en runda till återbruket, pantade burkar på Maxi och sen en förlängning hos Emma.
Lite småstökigt nu här hemma men ibland tar jag några dagar till att inte göra så mycket hemma. Städa gör man ju dagen lång ändå :)
I morn ska jag och Mirabella träffa Tessan. På torsdag ska jag hjälpa Bettan att måla. På lördag ska vi hjälpa dom att flytta.
Såg 2 filmer härom kvällen. En med Malin Åkerman som var dålig och handlade om henne och 2 kompisar som dealade som kurirer och dom blev mördade och sen var filmen slut. Sen en med Justin T där livet gavs med tid. Så där bra.
Igår byggde Kim utetrappor till båda utterdörrarna. Jätte fint!

söndag 1 juli 2012

Kevin

Skabb...

Just nu så tror jag att Mirabella och jag har skabb.. Hur hemskt låter inte det? Måste ringa husläkaren direkt i morn bitti. Har googlat hur mycket som helst och jag är nästan 99% säker på det. Trodde att det var som med löss, att man bara får det om man har det skitigt, ohygieniskt och torftigt men så är det inte med nån av dessa parasiter. Men vart kommer det ifrån? Vi har det rent och städat. Byter sängkläder minst varannan vecka, torkar och fejar i stort helst jämt så varför har Mirabella det kanske? Och kanske jag med... Men det kliar nog bara för att jag tror att det är så... Fy! Visst, bara smörja med kräm och sen är det borta. Smittas bara vid längre närkontrakt men smittas väldigt sällan via kläder och leksaker och så vidare. Utan kan smittas om man ligger nära i varm säng. (Vilket hon gör ibland på morgonkvisten) Åh, vilken jobbig känsla! Hoppas vi får en tidig tid så jag kan släppa det så fort jag kan. Panik!!!!!!!! Usch!! Hoppas det är eksem som bara kan smörja bort med vanlig salva. Återkommer om detta..

Kevins kalas

I morse sov vi till 9. Vi låg en stund och tittade på när Kim, Peppe och Erik grävde markbädd nere på tomten. Sen gick vi ner och bakade pannscones. En riktigt smarrig frukost blev det.
Mirabella har sedan snart en månad sen haft utslag på låren, magen, underarmarna och handflatorna. Går upp och ner men Ulrika på BVC säger att det är hennes hudtyp, atopiska eksem så blossat upp troligtvis pga nåt födoämne tex jordgubbar. I början såg det nästan ut som bett på benen men det övergick mer till utslag. Nu smörjes hon med Emovat, Mildison och Miniderm två gånger per dag samt 10 ml Tavegyl morgon och kväll. Ska lägga upp nån bild på liten.
Idag har Kevin haft sitt kalas. Han och jag gjorde 2 jorgubbstårtor. Fina! Han fick ihop en slant, presentkort på Intersport, en Puma t-shirt, sverige-solbrillor och en massa Sverige prylar av oss. Han är så söt! 13 år!
Allt gick som smort, hämtade Jonte vid bussen. Rebecca är kvar hos Milena då hon varit på ridläger i Valla Vårfru sen i söndags och inte haft nån mammatid men hon kommer på tisdag.
Milena och Jonte hade en rejäl dust i går om att Jonte ville gå på cityfesten och titta på dead by april som spelade 23-00.30 vilket vi alla vuxna sa nej till. Det kunde inte Jonte ta utan blev helt skogstokig och sa en massa fula saker och betedde sig väldigt barnsligt.Trots! Milena var jätte duktig som stod gång på sig hela vägen och inte gav med sig. Det kommer att bli en del bråk igen innan Jonte fattar att det inte är någon ide att tjata och bråka. Man får INTE ge med sig när man tagit/sagt ett beslut. Mirabella som är 2,5 år är lika dan nu, allt är trots.
Alla får vara arga, ledsna, glada, trötta osv men vi tillåter inte att det spårar ur. Utan vi bryter när det börjar gå över styr genom att barnet får gå till sitt rum och komma ner när det lugnat sig och då pratar man ut tillsammans och det går oftast väldigt bra. Alla har ju sina sätt att gå vidare på. Vi har ända sen barnen var små varit tydliga och konsekventa vilket vissa kanske anser vara lite hårt men se hur deras barn uppför sig. Ingen respekt för andra och styr sina föräldrar med järnhand. Respekt ska man ha för alla oavsett vem det är. Barn ska också få bestämma men under den vuxnes uppsyn. Skulle aldrig sjunka så lågt som att låta ett barn bestämma över mig på ett förnedrande sätt. Ofta ser man i affären hur barn ställer och styr med sina föräldrar. Snacka om att curla. Det ständigt dåliga samvetet som gör att man ger barnet materiella ting istället för det barnet helst vill ha. Tid. Tid som vi vuxna inte har längre. När vi äntligen får en stund över så vill vi bara slå ner arslet i soffan istället för att umgås med barnen. Hur ofta sitter man och samtalar över ett parti familjespel vid köksbordet nu för tiden? Äh, låt ungarna sitta vid datorerna eller sätt dom framför en film i ett annat rum så dom vuxna får sitta ifred. Har förstått att det tyvärr är så hos många familjer.
När vi ritade vårar hus så gjorde vi öppen planlösning för att just kunna vara tillsammans men ändå inte på varandra. Känns bra att några sitter vid bordet och nån vid soffan och en annan är med mig i köket. Vi försöker ha en närhet även när barnen är på sina rum och är vid sina datorer. Pratar ofta om hur man uppför sig och hur man ter sig med andra människor även online. Att man alltid, oavsett vad som hänt kan vända sig till oss vuxna för stöd. Kommer att bli några tuffa år framför oss med snart 4 tonåringar men jag vet ändå att jag och Kim har lagt ut en trygg grund för barnen att stå på när dom kommer ut i vuxenlivet. Genom regler, rutiner, ständiga påminnelser och en öppen konversation så har dom en trygghet att falla tillbaka på i stormigt vatten. Velande, daltande och dåligt samvete kommer att stjälpa ett barn och då är det på ditt samvete att du inte varit konsekvent och lärt barnet vad ett nej betyder. Vi har 5 fina barn med olika viljor. Alla befinner sig i olika stadier med olika behov. Man kan inte alltid få som man vill utan måste ibland inse hur bra man faktiskt har det. Jag älskar er alla 5 och det är med glädje jag följer eran utveckling att bli bra människor. Stå på er alla där ute som har svårt att vara bestämd på ett kärleksfullt sätt. En dag kommer ditt barn att tacka dig!