onsdag 20 juni 2012

Onsdagen innan Midsommar

Hade räknat med en låång dag på jobbet denna onsdag innan midsommar. Kom till jobbet strax innan 7, gick ner till kassan där jag möttes av en glad överraskning. Jag skulle bara vara i kassan mellan 7-9 sedan ha hand om tidningarna fram tills 15. Kanondag!
Kim hämtade Mirabella på dagis och sen har han kört grävmaskin och traktor runt på tomten och fixat grus på baksidan.
I morn är jag ledig och då ska vi nog inte göra så mycket förutom att ev förbereda inför midsommar. Skönt med ledigt!




tisdag 19 juni 2012

Skönt med en ledig dag i veckan.

Jag och Mirabella vaknade i morse klockan 9 och gick ner och åt en rejäl frukost. Sen röjde jag i Alex rum och hängde upp lite saker på väggarna som han väntat på.
Tvättade och städade som vanligt och ekorren Örchin var på besök i hallen ett par gånger.

Kim hämtade hem Jonte och Rebecca efter jobbet och då åt vi tacos, konstigt att äta tacos på en tisdag... Hmm!
Jonte håller på att kränga ihop sin dator och Rebecca packar inför ridlägret som hon ska till på söndag ute i Valla som ligger vid Vårfru på vägen ut mot F-100.

I morn är det upp och hoppa då jag jobbar 7-15. Semester på torsdag och ledig på Midsommarafton. Skönt eftersom jag jobbar sen hela helgen.
På Midsommar ska vi troligtvis ha picknick uppe i elljusspåret i Örsundsbro 12.30 och sen blir det 5-kamp nere på fotbollsplanen med Malin & Jimmy med vänner och bekanta. Kul! på kvällen åker vi hem och träffar Linda och Anders med vänner då vi/barnen kommer att ha nära hem. Ska blir trevligt men synd att man inte kan vara på alla ställen samtidigt.

Nu ska jag gå och lägga mej och fortsätta läsa "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft. Ruggiga pockets.




måndag 18 juni 2012

Mirabella hos mormor och morfar

Tråkigt väder

Oj vad det har varit hektiskt senaste veckorna. Avslutningar som avlöst varandra, födelsedagar och en massa måsten. Har varit ledig nu i fyra dagar och ska jobba ikväll. Mirabella och jag är hemma och slappar. I måndags fyllde Kim 37 år vilket vi firade med en bakad hjärtsockerkaka med citronglasyr och fina rosor.
I tisdags hade dom stora barnen avslutning och det var fint, men tycker att själva tiden i hallen var tråkig. Mycket på grund av att ljudanläggningen är helt kass så man hör ingenting av det som sägs. Alla barn var jätte söta och det tårades i ögonen när dom sjöng. Kevins avslutning handlade bara om att 9:orna skulle sluta och det kändes drygt att det inte var lite uppdelat med uppträdanden/fokus mellan årskurs 6-9.
I torsdags hade Mirabella sin sommaravslutning på Snäckan, vädret var på våran sida och dom var verkligen jätte duktiga. Mycket trevliga fröknar och föräldrar. Synd bara att man alltid går om varandra så jag har verkligen ingen koll på vilka föräldrar och barn som hör ihop :)
I fredag mötte vi upp Peter och Betten för en biokväll, Snow white and the huntsman. Helt ok men den var inte som jag hade tänkt mej. Sen blev det middag på Plock tillsammans med Peter, Bettan, Jörgen och Anna. Mycket gott och trevligt. Efter det blev det Flustret där det var massor med folk. Stämningen var hög trots Sverges förlust i fotbollen. Tog nattbussen och sov kvar hos Anna och Jörgen. Tog en fm promenad upp till Salnecke där bilen stod sen blev det hämta Bella och sen hem och städa inför Kims kalas som också det var trevligt. Jonte och Rebecca var kvar tills söndagen. På kvällen åkte vi till Enköping och lämnade barnen, åt mat och handlade på Maxi. Sen blev det Mission impossible Ghost protocol. Bra! I morn tisdag kommer Jonte och Rebecca hit igen då Tobbe och Milena ska till Turkiet en vecka. Kevin och Alex kommer inte hem fören efter midsommar. Saknar min hjärtan <3

tisdag 5 juni 2012

Ledigt!

Idag vaknade vi runt 8, helt ok. Mirabella och jag städade och uträttade lite andra göromål under dagen. Bettan och Lukas kom hit en sväng mitt på dagen.
Nu spelar Kevin och Jonte pingis på köksön. Rebecca är med Felizia och rider, Alex fick sitta en stund vid datorn.
I morgon är det Sveriges nationaldag och jag jobbar 7-15. Dubbelbetalt :) Kim ska vara hemma med barnen och ta det lite lugnt. Mirran fyller oxå år i morn men vi firar henne på fredag i samband med hennes student. Efter det åker Kevin och Alex till sin pappa i vänge.
Lite småseg måste jag säga, tränade igår och nu svider det i mina lår.
Ikväll blir det köttbullar och makaroner till middag, trevligt... för min del blir det sallad och förhoppningsvis en löparrunda om benen pallar...

söndag 3 juni 2012

Kim sover <3

En heldag...

Vaknade utvilad i morse. Gick upp och åt frukost, lättfil med banan och en knäckeskiva i. Åkte sen med Kim, Kevin, Rebecca och Mirabella till Erikslund i Västerås och handlade lite avslutningskläder och sommarkläder. Jonte och Alex ville vara hemma. Åt lunch på Ikea, sallad och kycklingfile. På väg hem stannade vi hos Jens och Therese och grattade söta Love som fyller 3 år idag. Alltid lika trevligt! Efteråt handlade vi på mitt jobb. Har ju sen den 1juni börjat åter igen tänka vad jag stoppar i munnen. Svårt men lätt. Ska försöka lära mig att att äta 5 mål per dag. Typ var tredje timme och det är svårt. Också svårt att få in en timmes träning varje dag så det får bli vid dom tillfällena som bjuds. Mitt önskemål är att komma ner till 65 kg så det blir till att kämpa på. Kunna glida ner i ett par snygga 29:or ;) Nu ligger jag och Kim och tittar på Die hard 4,0. Sett förut. Hade velat hyra nya mission impossible men den var uthyrd. I morn ska killarna familjen gradera i Ju-Jutsu, Jonte, Alex och Kevin till blått och Kim till orange. På fredag ska vi fira Mirran som tar studenten med fina betyg. Nästa tisdag är det avslutning för dom stora barnen och på torsdag för lilla Mirabella.
Jaha! Nu snarkar kim...
Han kom hem igår kväll från en långresa, åkte i onsdag till göteborg och det var utbildning på torsdagen och sen teambuilding i kullaberg i skåne. Känns så bra att han är hemma igen. Kär!
Nu ska jag också somna i soffan :D