onsdag 28 juli 2010

Tbx för natten..

Hemkommen efter 3 nätter i Östhammar. Riktigt trevligt men denna stress. Man ska visst göra allt men ingenting på semester. Halvdant väder, stökig stuga, Alex med feber, barn som inte ville sova i tält, barn som sov i a f i tält, gå på stan, tvingas bada i kallt vatten, mata barn, sysselsätta barn, spela minigolf (ok, rätt kul... 64 slag är riktigt bra för att vara av mej) hälsa på mormor, hinna umgås med hela släkten som för en gångs skull är samlad och hinna gå på fik med barnen och äta glass, lämna några barn hos pappa på vägen hem, tvätta 4 maskiner tvätt för att i helgen så åker 3/4 barn på en veckas scoutläger i Dalarna. Packa upp 1000 saker och samtidigt ska man hinna umgås.
I morn bitti ska vi lämna dom andra 2 hos sin mamma och sen fortsätter vi till Oslo där vi äntligen ska få titta på en live Barca match :D Hoppas allt blir bra.
Hinner väl inte sova många timmar för att få ihop allt inför morgondagen ;)
Vill bara ta det lugnt och bara vara hemma. Ska försöka att inte boka upp något med nån nästa vecka utan bara vara med mig själv (och familjen förstås <3)

fredag 23 juli 2010

Städning

I går blev det städning av hela slanten. Badrummet skiner likaså vardagsrum. Nu återstår köket... Tvättade också all tvätt så allt är rent nu när vi ska åka iväg till Östhammar. Prydliga högar ligger i barnens rum för nedpackning.
När Kim sen kom hem så grillade vi Cevapcici, tapas (oliver, champinjoner, paprika,, chili i oljor) och grönsaksspett. Super gott!

Mirabella sover nu. Hon vaknade 7 och fick välling. Kim bar upp skrivbordet som han köpte till Alex igår. Åh, ska bli kul att skruva ihop det idag. I stort sett klart i barnens rum, lite småsaker som ska skruvas upp bara.

I morgon kommer Kevin och Alex hem från pappa. Då ska vi packa tillsammans, jag tror att Kevin till och med har packat klart innan han åkte. Ordning och reda på den killen. På söndag hämtar vi upp Jonte och Rebecca i Enköping innan vi åker.
Idag får vi hem inbrottslarm och brandlarm som ska installeras i huset idag. Skönt att det blir gjort innan vi åker.

Nu ska jag gå upp och lägga mej och titta på Mirabella när hon sover.

onsdag 21 juli 2010

Stuga i skogen

Ibland skulle det kännas så skönt att bara vara helt själv. Få känna sig uttråkad och helt sysslolös. Skulle säkert vara väldigt tråkigt och jag skulle nog gå mig själv på nerverna men det skulle nog vara nyttigt. Inte för att jag har nåt problem med nåt runt omkring utan bara slippa all stress av allt som göras, alla som man ska hälsa på, alla måsten som tex hos tandläkaren, handla mat, skjutsa nån hit och dit, städa, plocka runt en massa saker (är jag expert på), komma ihåg allt som ska hända, typ allt. Kanske inte riktigt så men ibland känns det så.
Mirabella sover i vagnen. Natten som va var inte kul, hon hade lite feber efter sprutorna som hon fick igår. Vi hälsade på hos våra grannar och lyssnade på gitarrspelande vid elden och hade riktigt mysigt, Mirabella sov gott i vagnen. Kom hem runt 24 sen vaknade hon till och från hela natten. Sjukt trött i morse. Bortskämd med att få sova hela nätterna. Ville verkligen inte gå upp men jag skulle till tandhygienisten och snygga till tänderna med polering. Skönt att göra ibland. Mamma var barnvakt. Har fixat runt lite med skrivbordet som stod i Alex rum men som jag nu flyttat ut i allrummet. Han ska få ett annat skrivbord som passa bättre i hans rum. Känns inte roligt att nästan allt i huset är tillfälligt, sladdar överallt, lister som ligger i vägen, elfabackar som står i vägen och fullt med förrådskartonger i garderoben där kläderna skulle behöva stå. Men jag försöker få undan lite ibland. Är inte direkt en pedant städtant men vill ändå ha lite ordning i kaoset. Ska försöka fortsätta lite till innan lillskruttan vaknar.

tisdag 20 juli 2010

Ett minne



Hittade en gammal bild på barnen på vägen hem från Mumindalen 2007. Vilka skitungar <3 Älskar dom!

Ett besök på BVC

I morse vaknade Mirabella runt 6 och var jätte ledsen, Kim kom som räddaren i nöden med välling. Hon somnade om men inte jag. Förberedde inför 6 månaderskontrollen på bvc. Väckte Mirabella 8.30 och tog henne till Efwa. 7720 gram och 68,8 cm lång. Duktig flicka! Följer sin kurva alldeles utmärkt. Sen blev det en spruta i varsitt lår, några tårar men dom glömdes bort fort. Efter blev det ica och sen en liten snabbvisit hos lillebror. Världens sötatste lilla kusin.
Åkte sen hem till mamma och fick håret klippt, så skönt! Gick i genom lite böcker som mamma rensat ur från förrådet. Många bra böcker till barnen.

Nu är vi hemma och Mirabella sover i vagnen. Hon sov så lite på f.m så hon var riktigt trött.
Sitter i soffan och funderar lite på allt möjligt. på söndag ska vi åka till Öthammar på en liten semester. Hoppas barnen tycker att det är kul.
Nästa torsdag ska Kim, jag och Mirabella till Oslo och titta på en fotbollsmatch. Våleränga-Barcelona!!! Ska bli sååå roligt! Ska bo på ett hotell alldeles i närheten. Jag hoppas verkligen att några av dom bästa är med men det är nog önsketänkande.
Just nu vill jag inte göra någonting. Ska träffa T kl 16 och ta en liten tur till Gränby. Fick en jätte fin klänning till Mirabella i Dop present, en som hon tyvärr redan hade. Inget kvitto så jag ska försöka flirta lite. Sen blir det nog mest ögonshoppnig då pengarna behövs till semestern. Men.. hittar jag nåt i storlek 74 så kanske jag slår till då den lilla i familjen växer alldeles för fort. Storlek 68 börjar sitta lite tight över magen.
Nyss ringde grannen och frågade om jag och lilla Bella ville komma och hälsa på deras vänner som kommit på besök ifrån Tyskland. Får bli i kväll istället. Kim ringde och berättade att han köpt Alice i underlandet, måste bara se den. I morn ska jag till tandhygienisten, skönt att polera tänderna lite. Mormor ska vara barnvakt till Bella. Trött!!!

lördag 17 juli 2010

Ett ögonblick

Pappa & Mirabella <3

Efterlängtat regn

Äntligen frisk luft, fönsterna är öppna och jag känner hur fukten drar in över golvet.
Idag har jag haft fullt upp med diverse blandande saker. Hämtat barn hos mormor, lämnat barn hos kompis, handlat på Maxi i Enköping (känns skönt att vara mammaledig), plockat undan en veckas tvätt, duschat och badat Mirabella. Jag och Rebecca gjorde en god fruktsallad till efterätt som serverades med gräddglass.
Nu sover Mirabella i vagnen, Kim har precis lagt sig, Jonathan spelar WOW, Alex tittar på och Kevin och Rebecca tittar på Men in Black. Allt är nedsläckt, endast levande ljus som myser till det hela.
Igår köpte vi en rejäl röjsåg med tillbehör så nu är det inte mycket ogräs kvar runt huset. Inte kul när man inte kan vara ute på en vanlig gräsmatta utan att stöta på alla världens djur. Dom kan väl hålla sig i skogen. I morgon är det söndag utan planer, rätt skönt att kunna göra det som faller en på. Får gärna vara lite mulet i morn också.
Nu blir det nattning även för mig. God Natt!!

Vaknar upp tidigt

Mirabella vaknade strax före 7 och Kim gick ner och gjorde i ordning en flaska välling. Som vanlig somnar dom om i ett nafs men jag kan inte somna om. Fläkten för in sval sommarluft in i vårat fina sovrum som inte än har någon ventilation eller öppningsbara fönster. För varmt! På kvällarna få vi vänta tills sent med att gå upp och lägga oss och Mirabella får än så länge somna i vagnen.

Kanske ska ta och berätta lite om mig och min familj. Sen snart 5,5 år sedan träffade jag min prins Kim som är pappa till lilla Mirabella snart 6 månader. Kim har även Jonathan 12 och Rebecca som snart fyller 10. Jag har Kevin 11 och Alex som fyller 10 i september.
Jag upplever det som det hela har fungerat väldigt bra. Jonathan och Rebecca bor varannan vecka i Enköping tillsammans med sin mamma medans Kevin och Alex bor hos sin pappa i Vänge varannan helg. Vi flyttade i januari in i vårat eget-ritande och egen-byggda hus drygt en mil utanför Örsundsbro. Vilken resan vi har varit med om. Efter 3 års slit så bor vi äntligen här uppe i björkbacken med våra älskade små kids.

Nu på måndag åker dom iväg och är borta en vecka vilket kommer att kännas väldigt tomt. Skönt på ett sätt och få ladda upp batterierna inför några dagars semester uppe i Östhammar tillsammans med i stort sätt hela min släkt. Mormor fyllde nämligen 75 i våras så det blir lite kalas. Ska bli såå skönt att få komma iväg med hela familjen. Kim kommer nog försöka bygga så mycket som möjligt på huset under sin semester så det kommer nog bli en hel del jag-och-barnen-dagar vid stranden.

Vad tyst allt är. Tvättmaskinen surrar som vanligt (har lite svårt att låta tvätten vara, så den är nyhängd och en ny laddning är inne) Blir en hel del tvätt när man är 7 personer.
Står en massa disk i köket och köksön är full med diverse saker som ingen vet vart det ska ligga. Nackdelen med att ha nybyggt hus är än så länge för lite förvaring och att man inte vet vilken plats sakerna har. Ibland känns det som huset aldrig kommer att bli klart och ibland så känns allt väldigt lättsamt. Jag har nog med att underhålla vardagen och då blir det tyvärr inte så mycket plats över till att utveckla sina drömmars planeringar. Får ta en dag i taget.

Nu ska jag lägga mej en stund framför TV4 morgon och invänta dom första knarrande stegen nedför trappan.

fredag 16 juli 2010

Då e d dags...

Har alltid känt att det skulle vara så skönt att skriva ned lite tankar o funderingar. Inte så duktig på att formulera mig korrekt och är inte heller speciellt fantastifull men att få ner några ord kan betyda en hel del.