torsdag 24 januari 2013

I morgon är det Fredag :-)

Sitter i soffan och tittar på hela England bakar. Jag älskar att baka, det händer inte så ofta och det blir inte alltid bra men kul är det :)
Eftersom både jag och Mirabella har fyllt är så är det tårtdags i helgen. Vet inte riktigt än vad det blir men jag har nån dag på mig att klura lite.

Har varit hemma med Alex och Mirabella i veckan. Feber och halsont. Tråkigt! Men dom är piggare nu.

Har tränat tisdag och idag. Skönt att ta sig iväg och röra på fläsket lite. Kör fortfarande kondition och mage/rygg. 40 min på löpband, 20 min styrka och sen långa minutrar med stretch. Har fått full pott varje vecka i mitt träningsshema :) bara maten som vacklar. Jätte duktig typ 3 dagar och sen en återfallsdag... Uhe! Men det är bara att bita ihop och hoppas att morgondagen ser positivare ut :)
Känner fortfarande att jag hela tiden vill ha nått onyttigt i munnen, som en macka, godis, frukt eller egentligen vad som helst. Glömmer bort alla nyttiga alternativ och blir alldeles trött, ont i huvet och otålig när jag försöker stå emot allt lockande gott. Men jag måste hitta sista styrkekraften till att fokusera till 100 och inte som nu, typ 90... Dumma dumma huvud!!! Tänk smart!

Önskar mig en osynlig kompis som hela tiden ger mej den mat jag ska inta samt sparka mig i arslet när jag sackar ner... 10 kg kvar lr 2 stl i kläder.... Tror det kommer stämma rätt bra. Första målet är minus 5 kg till den sista februari samt 3 stjärnor/v i almanackan. Och det kommer jag fixa på ren envishet.

tisdag 22 januari 2013

Julgranen står där den står...

Halvsitter och tittar på den fina julgranen som fortfarande står framme, tur att det är en plastgran :) Ska ta ner den in veckan.
Alex kom hem från skolan igår med feber och Mirabella hade feber idag på em. Vi var till BVC på 3-årskontroll. 99 cm lång och 16 kg. Precis på sin perfekta kurva men med ökad längd :) Hon kunde även alla kriterier på 4-årskontrollen.
Blir hemma i morn men förhoppningsvis så blir det ingen mera feber (håller tummarna)
Har tränar hårt 2ggr/ v och försökt dra ner lite på kosten nu senaste veckorna, minus 4 kg än så länge :)
Nu blire tv och soffhäng :)

fredag 11 januari 2013

En lång vecka...

Klockan är snart 18 en fredagskväll. Kim är där nere och laga middag och resterande familj lallar omkring med sitt.
Är såå trött. Har gått upp före 6 flera dagar och tränat 2 kvällar vilket jag inte är van vid. Rätt skönt iofs. Man är superpigg på dagarna men helt slut på kvällen.
Har sprungit 5km* tis och tors. Tisdags ute och igår på löpband. Har försökt att äta ok och hoppas över allt onyttigt, ätit mellanmål och druckit en massa vatten. Snacka om att att kroppen chockas.... 5kg ska bort tills den sista februari. Anna och jag har en liten tävling för att sporra varandra lite. Eller rättare sagt, det sporrar mig :D
Värst är det nu när fredagskvällen kommer och jaginte ska trycka ner en massa onyttigheter i magen. Tar jag nåt nu så är helgen körd... Förstår hur en alkis känner sig... En gång alkis, alltid alkis.... Man man kan bli en nykter alkis ;) Tur att man inte har problem med sånt i alla fall. Usch! Men sötsaker finns verkligen överallt! Just nu skulle jag lätt vinna en choklad-ätar-tävling.... Eller föresten, vilken ätar-tävling som helst :) Hemskt!
Bara jag kan hålla ut så länge att sötsuget försvinner och att det kanske börjar ge lite resultat, då kanske det känns lite lättare... Hmmmm!! Nu ner till dukat bord, ska försöka att inte kasta i mej hela kastrullen....

En bild nedan på riktigt tråkig mat.... Jag är ingen salladförespråkare... Jag vill ha riktig husmanskost :)

lördag 5 januari 2013

Varför finns det ingen dag som är tom?

Denna vecka som var tänkt till att inte göra någonting har istället varit full med en massa saker. I och för sig en del roliga saker men det jag önskar mig är dagar som är tomma på saker. Att bara få ha riktigt lugnt och få ligga och läsa en bok, ligga i soffan och slötitta på tv, ta en lugnt promenad (inte för att stressgå och träna) utan bara få vara med sig själv en stund. Det blir mitt mål nu. Måste nog hitta mitt lugn för att kunna gå vidare i vardagakaoset.

Har i veckan gjort som flera miljon andra småfeta, ohälsosamma människor.... börjat åter igen tänka på kost och hälsan. Hittar verkligen inte den där 100% ta-i-med-hårdhanskarna-känslan... Frustrerande!!! Vill vill vill men tydligen inte tillräckligt eftersom jag inte gör som jag tänker mig. Åhhhh!! Har i alla fall min nya stora blåa boll, yogamatta, hantlar och träningsprogram. Väntar bara på att dom ska ropa tillräckligt högt för att jag ska påminnas att träna ;) Finns ingen som har så många ursäkter för att slippa äta rätt och träna. Knäppt eftersom jag mår sååååå mycket bättre när jag gör rätt... *arg*

Idag har jag, Kim och Mirabella varit hemma hos mamma och Göte och åkte scouter och grillat med syskon och kusinen. Trevligt! Kim har långkok i ugnen, fläsklägg med rotfrukter... Doftar godare än vad grisbenet ser ut där inne i ugen. (Lite kinkig när det gäller djurdelar) Uhe!

I morn blir det lugnt fram tills em då vi är bjuda på mat av Anna och Jörgen. Nästa vecka är det både skol och jobbstart efter en lång ledighet. Välkommen till verkligheten Marie!!!