torsdag 30 augusti 2012

CSI och jag...

Sitter och tittar på CSI. Det har varit en lång dag. Gick upp 05.50 och drog iväg till jobbet. Det var många på plats för det var inventering på gång. Själv satt jag i kassan.
Köpte en sallad och en kycklingfilébit till lunch. Gott! Har ju ytterligare en gång börjat tänka på vad jag stoppar i magen. Lika tufft varje gång.
Denna gång ska jag försöka köra lite LCHF/GI, alltså inga kolhydrater och så lite som möjligt helt enkelt. Fattar inte hur hjärnan tänker, vill bara äta söta saker nu. Men ska försöka få i mej fett och grönsaker.
Känns skumt att äta fett men det känns faktiskt inte så lockande att äta ost, bacon, ägg och grönsaker endast... Skulle absolut kunna äta baconinlindad kycklingfilé med god sås varje dag ett tag men mina smörgåsar....... en skoga macka med bregott, billingeost och varm o'boy... Mmmmm! Men inte då!! Snacka om att jag är en renodlad jojobantare. Trycker i mig allt i ett par veckor och bantar i en vecka. Förstår inte hur alla klarar av att inte småäta hela tiden.
Kim jobbar kväll och kommer inte hem fören seeent.
Nu har Mirabella vaknat till och från ett par gånger, Jonte sommade nog inte fören för en liten stund sen.
I morn är jag ledig. Ska jobba hela helgen så det känns skönt att alltid vara ledig fredagen innan. Hoppas att det blir full fart för då går tiden lite fortare. Mirabella ska på knatteridning på lördag kl 14, lillskruttan! Sen ska jag göra så lite som möjligt resterande av helgen :D




















tisdag 21 augusti 2012

Rebecca fyller 12 år 16/8

Trött...

Jag är så trött. Efter förra veckan med flera 05.30 uppstigningar, ont i halsen och skulderblandsspärr så känner jag mig så slut. Får inte alls till det med nån sova-ut morgon utan blir på nåt sätt vaken.
Har inte haft nån energi till nåt direkt, jag som alltid skuttar omkring hemma och städar och fejar. På tal om städning så kommer Hemfridsgänget och kör första städningen på måndag. Spännande!
Annars då, veckorna som varit har som sagt varit fulla med jobb, röjning, städning och sortering på hemmaplan. Hälsat på Bettan, pratat med Malin K, Häsat på Anna och Jörgen och tittat på deras fina nya bad/tvättstuga, beställt höst/vinterkläder på urtråkiga H&M, blivit bjuden på Charlie och Johans Bröllop :) Sen lite annat smått och gott.
Veckan framöver är oxå kantad med minutiösa planer. Jobba nu ons-fred. Vinkväll hos Malin med Bettan på fredag. Ett event i v-ås på lördag och Charlies kalas på söndag. Kommer inte ha tråkigt i alla fall :)
Ska försöka få in en dag med dom stora barnen ni innan sommmaren är över. Grönan, Tom Tits eller en kryssning.
Men nu är det sova som gäller. *Gäsp*

lördag 11 augusti 2012

Nya kläder och mycket känslor

Idag på dagen åkte Rebecca till Anne Fornstedt (tidigare svensk mästare i islands-häst-hoppning/dressyr?) som vanligt och hjälpte till i stallet. Jonte cyklade till Tän och Tatt medans jag, Kim och Mirabella åkte in till Gränby för att handla lite nya kläder till mig, en plansch till Jonte och några födelsedagspresenter till Rebecca.
Det blev en hel del kläder (lägger upp lite bilder i morn) Ett par svarta jeans med sliten look och med dragkedjedetaljer på, ett par blåa höga jeans med dragkedja i bak samt likadana men svarta. Ett par stora örhängen. Ett vit-marinblått randigt linne + ett orangerostat. En svart och en beige-kaki-grå armlösa festtoppar, ett brunt flätat bälte i läder, en grå skarf och en i lila. Tittade på ett par Converse men väntar till våren då jag hoppas nån ny modell anländer. Det blev oxå en grå grovstickad kortärmad kofta från Gina T. Det övriga inköptes på Vero Moda samt Joy. Jätte glad! Synd bara att jag har det lite svårt med mina trivsel kilon så där en 5-7 kg. Såå svårt det ska vara att bara ta sig i kragen att äta mindre och röra på sig mera....
Morgondagens bekymmer....
Nu fattas det i garderoben; färgade linnen och toppar, svarta hipsters, mjukis overall typ Addis/Nike/puma. Tygskor, vinterkängor, figursydda skjortor, finstickade tröjor, storagrovstickade koftor/tröjor, svart kjol, svart abecita topp, chinos, en klänning som passar till olika tillställningar och lite till. Får fortsätta att handla lite till nästa månad.

Har en vän som nu har lite jobbigt som jag sänder en massa styrka och kärlek till. I och för sig så är det 2 av mina vänner som har bekymmer som ingen kan påverka. Men det är tankar som alltid finns med mig, dag som natt. Tänk om jag kunde trolla, vad världen skulle vara vacker då <3 Det finns så mycket som jag vill förändra. Människors öden, jordens fruktsamhet, färgen på himmelen och smaken av vatten. Vad kul det skulle vara att kunna hjälpa alla att få vara lyckliga :D det måste ju vara kulmen av egen lycka.... bla bla.... Fri kärlek till alla <3

torsdag 9 augusti 2012

Tuff dag

Idag jobbade jag 9-18. Ett antal sjuka på jobbet vilket borde att vi som var där fick jobba arslet av oss. Kändes nästan som jag bara ville gå därifrån. Det var kunder överallt med frågor om allt och lite till, avstämningar samtidigt som kvittorullar behövdes bytas ut för att kunder själva skulle kunna självutchecka. Långa köer i vanliga kassorna, personal som skulle gå dubbelt på rast samtidigt som 2 slutade. Kaos men jag tror inte så många kunder kunde se det bortsett från köerna. Helt slut!
Kom hem till en god middag och sen blev det bara soffligg.
Får se vad morgondagen bjuder på.

tisdag 7 augusti 2012

Mirabella

Varför är det alltid så med tvätten?

Har i flera dagar tvättat som en tok. Verkligen ogillar att ha smutstvätt liggandes. Det blev ju inte bättre av att killarnas scoutpackning anlände till tvättkorgen. Finns nog ingen som tvättar så mycket som jag ;) En kulörtvätt om dagen, en vittvätt var tredje dag och en övrig tvätt så exv fintvätt 2 ggr i veckan. Blir en hel del att vika och sorteras. Just nu ligger allt i en hög på golvet och jag bara väntar på att den möjligtvis får fötter och traskar självmant in i garderoberna men inget händer. I morn blir det luncha med Malin och Bettan och sen blir det en tvättkväll för hela slanten. Varför blir man aldrig klar hemma med alla göromål?

måndag 6 augusti 2012

Ny vecka...

Nu är klockan 00:30 och det är måndag. Jag har jobbat hela helgen och det har gått bra. I fredags kväll var vi över hos grannarna och grillade. I torsdags så firade jag och Kim 6 år som förlovade så vi tog bussen in till Uppsala och åt på Texas Long Horn, mycket gott. Sen tog vi lite efterrätt med tillbehör på Plock och därefter en cider på Magnussons nere vid ån. Senare tog vi bussen hem tilö Anna och Jörgen och satt där ute på baksidan och hade mysigt innan vi åkte hem.
Veckan som varit har kännts helt ok. Jonte, Rebecca och Mirabella åkte buss hem till Milena i onsdags och Mirabella sov där till fredagen. Kändes väldigt tomt utan henne men kändes även bra att hon faktiskt trivs så bra hos dom. Milena är verkligen en klippa med barn.
Nu på kvällen var Mirabella i sitt esse. Hon testar gränserna hela tiden och det gäller att vara konsekvent ut i fingerspetsarna. Lillskruttan!
Veckan som kommer så jobbar jag på som vanligt och dagis öppnar igen på onsdag. Det ser Mirabella mycket fram emot. Fortsätta att träna utan blöjor. Funkar väl ganska bra men det är mest upp till en själv att inte glömma att påminna henne.
Nu ikväll tittade jag och Kim på 2 filmer, Hysteria och Heywire. Ok! I morn blir det tvätta och fika det sista från scoutlägret. Godnatt!!