fredag 11 november 2011

En fm på Gränby

I morse så ringde mamma och frågade om jag och Mirabella ville följa med in till Uppsala och kika lite på ÖB o Gränby. Självklart! Mirabella var jätte duktig hela tiden och gick med utan vagn. Hon pratar konstant och det är kul! Vi köpte en liten Farsdagspresent till Kim, några hårsnoddar och 3-pack tumvantar. Sen var det bara mamma som handlade en massa.
Kevin och Alex är på väg till Fredde och i morgonbitti så åker Jonte och Rebecca till Gran Canaria.
Tittade på Stockholm Boogie för några dagar sen, helt ok faktiskt. Mkt bra musik, Hoffmaestro... ;)
Jag sitter här i soffan och Mirabella går omkring med sina nya vantar. Det finns så mkt fina saker och kläder som jag såg på Gränby men måste hålla hårt i plånboken. Nästa månad så är det julklappsinhandling, visserligen bara till våran egen familj men det kostar alltid en massa extra. Jag förstår inte hur alla har råd att göra så mkt hela tiden, gå på konsterter, åker på resor, handla en massa nya prylar och kläder. Och sen all denna mat som folk handlar... Fattar inte.... Känns som man inte ens har pengar till det som egentligen måste inhandlas... Men men, det kommer väl bättre tider. Känns bara så tråkigt när man också måste köpa en ny familjebil. Ytterligare ett lån men det är bara att beta av. Vi är friska och har varandra och det är ju det viktigaste. Men det suger i köpa-tarmen... I-landsproblem....

fredag 21 oktober 2011

Familjen samlad

Äntligen fredag! Igår kväll kom Kim hem från affärsresan i Gtb. Fick besök av Milena på kvällskvisten och vi åt Pannkakor, grädde och rårörda bär med strö o vaniljsocker. Jättegott! Mirabella verkligen älskar Milena, förstår att hon är så omtyckt av barnen på dagiset där hon jobbar. Är själv inte alls den där gilla-barn-o-busa-hela-dagen tjejen...
Är hemma med Alex idag med men har ingen feber idag. Mirabella skuttar runt på golvet o är överlycklig att pappa är hemma. Han ska snart åka iväg till sthm o utföra arbete och sen hämta trädgårdsplattor.
Ikväll blir det parmainlindad kycklingfilé med balsamicosås och ris, mums!

torsdag 20 oktober 2011

Jaa, vad säger man...

Japp då var det ännu längre sen senast. Förstår inte att det är så svårt att skriva lite några dagar i veckan. Mest för min egen skull då det är kul att blicka tbx.
Idag ringde dom från skolan för att Alex är sjuk. Hämtade samtidigt hem Mirabella från Snäckan. Vi softade hemma, sen kom Kevin hem. Jonte o Rebecca blev kvar hos Milena efter träningen så det blev tyst här hemma.
Som sagt så har ju Mirabella börjat på Snäckan, det fungerar jättebra men det känns jobbigt i mammahjärtat när hon är ledsen när man lämnar. Blir nog bättre när hon blir lite äldre o kan berätta lite mera. Just nu så är det mycket lilla koa akta koa... Rebecca är favoriten, om=kom, astbil=lastbil, bannbil=brandbil, päpple, kaka, äta dodis och skälvklart Mirabella sägs ju rätt ofta.
Just nu så befinner sig Kim i gtb där han blivit med jobb, Advance... Nåt?! Känns väldigt bra att han fik ett nytt jobb så fort då man aldrig vet hur pengaflödet är nu för tiden med räntor o oväntade utgifter.
Annars så har jag börjat jobba igen, mina 30 timmar i veckan är alldeles lagom så familjen kräver sin tid.
Riktigt kul att vara inne i ekorrhjulet igen...
Idag (eller igår, 19/10) var det 6 mån sen mina nya skapelser sattes på plats... Det bästa jag gjort trots lite komplikationer till o från.
Vi har avbokat våran efterlängtade resa i nov/dec då vi inte har riktigt den kassan för tillfället. Tycker vi kämpat på ordentligt med att rensa upp i redovisningsboken och jag hoppas att det snart börjar visas i börsen oxå.
Näe, nu saknar jag mitt hjärta... Inte van att vara utom honom nattetid.
Kram alla nära o kära <3

söndag 15 maj 2011

Nu var d länge sen igen...

Jag är verkligen ingen äkta bloggerska. Vill men lixom tar mig inte tid. Det har ju hänt en del sen sist. Vintern är över och snart även våren. Det har varit många fina sommardagar så nu längtar man till den riktiga sommaren.
Mirabella sover nu, hon är jätte förkyld och har hög feber till o från. Dom andra kidzen är hos sina andra föräldrar och vi får tbx dom i morn.
Nu har Mirabella kunnat gå sedan i mitten av mars, hon har fått sina kindtänder varpå en har vuxit ut ordentligt. Hon är en riktigt go liten skrutta med mkt humor. Känns som hon verkligen är med och förstår allt man säger. Såå kul! I augusti ska hon skolas i på Snäckans förskola. Vi känner oss väldigt nöjda och förväntansfulla att hon fått möjligheten att vara där.
Rebecca trivs i örsundsbroskolan och har många fina kompisar, vilken skillnad från Enögla.. Jonte trivs oxå bra fast på Västerleden, vill väl ev byta bort musiktemat. Kevin har spelat handboll hela våren och nu provar han på fotboll. För Alex går det bra i skolan, han får besök av 2 tjejer som utbildar sig till psykologer en gång i veckan då dom hjälper honom att bli av med krypfobin. Kim jobbar på som vanligt på jobbet, blivit mkt ute och resa nu under våren. Vi ska försöka komma igång med bygget igen som har stått stilla i över ett år nu.
För 3 veckor sedan gjorde jag mitt efterlängtade bröstlyft med förstoring, känner mig som en kvinna igen :D Från stl 75-80 b till 70-75 f-g... Haft lite komplikationer med överbelastning men dom läker fint. Väldigt nöjd!
Det kommer en hektiskt tid nu framöver. Lägerskola, cykeldag, uppträdanden, avslutningar, Kims kusins bröllop, kevins lasergame kalas, Kim Mirran o kevins födelsedagar mm. Men d ska bli kul. Börjar jobba mera i juli-augusti för att sen börja helt i september.
Igår var d Eurovision då erik saade kom på 3 plats. Nu är det Sverige-Finland i hockey, men orka titta?! Not!
Nu ska jag nanna lite. Kram

måndag 7 mars 2011

Mirabella provar Rebeccas utrustning

Lilla Mirabella

Stugan

Fjätervålen

Vi drog med hela familjen till Jens och Therese stuga i fjätervålen. En mycket fin och lite lyxig stuga med plats för en stor familj.
Resan dit startade på söndag morgon då vi packade bilen och den nyinköpta takboxen till max. Resan gick bra, vi stannade på Ica Maxi Mora och inhandlade veckans proviance. Vi fick sitta riktigt trågt då bilen redan var överfull men det gick.
Följande dagar hade vi stålande fint väder utan på tordagen då det var snöstorm, 40 cm snö/dygn. Barnen åkte skidor för fullt och det gick riktigt bra. Jag tog några turer också men var mest med lillskruttan som fick nöja sig med pulkan. En e.m åkte vi till Idre och kollade kring och åt på Idre Grill ala carte. (En kompis syster som äger) Jätte trevligt med god mat. På lördagen så var det storstädning, kan inte fatta att man stökar till så mkt på en vecka. Resan hem gick också bra, trötta men glada barn. Vi stannade i Rättvik på ett värdshus och åt lunch och fikade.
Sen var det bara att packa upp allt och tvätta och röja.

Alla barnen



Här har vi lyckats få med alla barnen på bild. Vi var på skidsemester i Fjätervålen v.6

Läänge sen sist...

Nu är det verkligen jätte länge sen som jag skrev sist. Blir alltid så laddad när jag läser andras bloggar och önskar jag skrev lika ofta som dom. Men alla är ju olika.
Mirabella som redan fyllt 1 år ligger i sin säng och sover middag. Hon har verkligen blivit jätte duktig som somna själv utan en massa trassel. Hon känner sig nog väldigt trygg och älskad.

Jag har suttit och skrivit ner veckans matsedel.
Torsk med äggsås och potatis
Korvsoppa med bröd (barnens favorit)
Köttfärspaj och sallad
Gratinerad spättafilé med vitvinssås, räkor och krutonger
Lasange (Jontes älsklingsrätt, han fyller nämnligen 13 år)
Hemlagade hamburgare
Avslutar veckan med Flygande Jacob

Får se om vi kan hålla oss till ovanstående eller blir det bara pannkaka av all planering som vanligt... Återstår och se.

Förra fredagen var jag i stockholm på Proforma Clinic på en bröstkonsultation. Jag har bestämt mig för lyft upp tuttarna till där dom ska sitta och sen blåsa upp dom lite så det finns nåt att fylla b-h med. Ska verkligen bli spännande. Har fått en tid för operation i April. Kim ska vara ledig en vecka då jag inte får lyfta och anstränga mig. Planen för implanteten är Mentors runda hög profil, 500/550 cc per bröst. Låter stort i mina öron men har tittat rund jätte mycket och snackat på forum och jag litar på Kirurgen Jörgen Gribbes förslag. Nervös bara över att dom ska skära runt vårtgården och ner under till bröstvecket. Usch, gillar inte sår...

Nu har lilla Mirabella vaknat och sitter på golvet och leker. Hon går inte än men är sen flera månader tbx väldigt stadig och kan gå men vågar inte... hon blir tvärsur när man försöker lura henne att gå själv...

Förra veckan fick jag problem med min rotfyllda kindtand då den aldrig blivit bra sen jag gjorde ingreppet. I fredags fick jag en akuttid då han fick öppna upp tanden och fylla med bakteridödande medel som ska sitta i 14 dagar. Haft så ont i flera dagar och den varar och det är jätte äckligt. Trodde hela dagen i går att jag skulle kräkas. Fick sluta 2 timmar tidigare, hade stupat av all värk annars, men jag stod ut så länge i a f. Många hade garanterat stannat hemma.... :D

På torsdag kommer 2 tjejer från BUP u-sala som hjälper Alex med sin krypfobi. Hoppas att det hjälper honom. Kan inte vara kul att vara en 10-årig kille och vara såå rädd för kryp.

Nu ska förberade inför att alla barnen kommer ikväll.. Äntligen blir familjen samlad.

torsdag 13 januari 2011

13 januari

Jaha!! Nu är dagen över, känns konstigt. På ett sätt känns det inte ett dugg kul att bli äldre men samtidigt vill man ha kalas med balonger och en massa roligheter precis som när man var liten.
Idag hände det inte mkt, mamma kom hit och drack en kopp kaffe innan hon åkte och jobbade. Sen åkte jag och Mirabella till Örsan och handlade lite saker till den hemmagjorda Daimglassen och den vita chokladpannacottan som jag sen gjorde. Kim kom hem lite senare pga mkt jobb och seg trafik. Han stannade till och handlade på thairestaurangen i Bålsta. Thaimat till familjen och Sushi till födelsedagsbarnet :D
Mamma. Göte och Mirran kom hit och firade mej. 500 kronor i vinterjacksbidrag och 4 fina Espresso muggar i svart och vitt. Sen fick jag ett bivaxljus i present av Kevin. Kul med nån present.
Vi tittade på sista avsnittet av Svärdet och Spiran.
Om 2 minuter är dagen över, lite ledsamt på ett sätt när man innerst inne ändå kanske har sett fram emot denna dag. Ja ja... ett år går ganska fort.
I morgon är en ny dag med nya utmaningar. Jag ser fram emot det.
God Natt!!!

onsdag 12 januari 2011

Äntligen vardag

Nu har äntligen skolan börjat igen. Tillbaka till alla rutiner. Alla stora barnen är i skolan och Mirabella sitter och leker med sin Pluto-drag-hund som hon fick i julklapp av sin moster Sanne.

Vi har bokat en resa till Lanzarote!!!! Kims pappas fru fyller nämnligen 60 i år och hon vill så gärna ha sin familj samlad och är då så snäll och hjälper till med halva kostnaden av resan. Tack Kicki och Peppe!! Avresan är den 25 november och vi kommer hem igen den 2 december.... Ska bli sååå skönt men det är alldeles för långt borta..

I helgen som var så hade vi besök i fredags av Anja, Fredrik och Ida, väldigt trevligt med lite middagsgäster. Det blev det en tur runt om Enköpingsnejd för att utföra lite göromål. Införskaffade en snöskyffel på ÖoB. I söndags jobbade jag 12-20, en lugn dag och kväll. Kevin och Alex dök upp på e.m och hann vara med på en liten släktmiddag hos min mamma. Handlade och tittade på barnens Ju-Jutsu träning hanns med i måndags och i går så blev det en fika hos Tessan och sen blev det ett kvällspass på Maxi, alldeles för lugnt.
Idag blir det en tur in till Milena med lillskruttan och sen blir det förhoppningsvis en lugn kväll. förästen så fortsätter en serie ikväll som heter Svärdet och Spiran, rätt ok faktiskt.

Har börjat försöka tänka lite på vad som slinker ner i magen, har gått upp 2,5 kg under julhelgen.. tråkigt!!

I morgon fyller jag år!!!!! Usch, 33 år! Ska inte gör någonting speciellt men närmaste släkten kommer på söndag. Enda som jag önskat mej är nåt ev litete bidrag till en ny vinterjacka. Annars är jag rätt nöjd med vad jag har.

Nu ska jag och Mirabella göra oss i ordning och sen påbörja dagen...

söndag 2 januari 2011

Nytt år...

Jaha!! Då är det ett nytt år och det känns rätt ok. Jag är väldigt nöjd med förra året och jag hoppas verkligen på att detta år blir minst lika spännande.

I helgen har jag, Kim & Mirabella varit uppe i Gävle och hälsat på några super goa vänner. Tänk vad jag uppskattar att träffa nya människor och bara sitta och lyssna, eller rättare sagt fråga skiten ur som och hoppas på att dom svarar på alla mina nyfikna frågor. Jag anser att varje möte med en ny (eller för den delen vilken som helst) är ett unikt möte då jag har en möjlighet att lära mej något nytt som jag sen i min tur kanske kan lära eller hjälpa någon annan på något sätt. Mycket trevliga människor på Nyåret.

På vägen hem stannade vi vid Valbo centrum där jag tittade efter en ny vinterjacka men inte då... Hmmm... Bättre lycka nästa gång hoppas jag. Sen stannade vi hos min lillebror där vi grattade lilla Anton som i morgon fyller 2 år. Snacka om charmtroll!!!

När vi kom hem så hade vi en hel hög med snö som tydligen fallit från skyn, ner över hela vårat hus och inte hade någor skottat heller...

Nu är det dags att gå och lägga sig och drömma söta drömmar <3