måndag 24 september 2012

Magsjuk...

Jag är magsjuk... Vaknade i morse med ett lätt illamående. Somnade om och när jag vaknade så blev jag sittandes på toa ett bra tag.... Sitter nu i soffan 10 kg lättare med ett glas avslagen cola och väntar på att det ska fortsätta från den övre regionen. Bella på dagis och dom stora barnen är i skolan.
I fredags så började Jonathan i Örsundsbroskolan i stället för Västerledsskolan. Vi tror att han kommer att ha mkt större möjligheter att utvecklas och få dom bästa förutsättningarna för att klara resterande skoltid genom att byta skola. Västerleden kändes inte som en seriös skolan. Lärarlösa lektioner och ingen ordning och reda...
Jonathan är ju själv en lugn och väldigt snäll kille som gillar lugn och ro för att få en bra arbetsro. Han verkar ha hamnat i en mycket bra klass :)
Idag ska barnen ta skolfoto, spännande!
I fredags så tog vi det lugnt och tittade på Avengers, rätt ok men det var lite för lång tycker jag. I lördag var det lite städning på fm sen handling på Ica Maxi och sen kom Anna och Jörgen över på middag. Titta sen på Dark Shadows med Jhonny Depp. Skön film! Igår så tog jag hand om alla tvätt medans Kim åkte och hämntade och lämnade traktor/grävmaskin som tog hela dagen. På kvällen kom farmor och Eikka och grattade Alex. Hade inte tänkt mej att sitta i soffan idag nu när solen skiner men jag hoppas nästan att få kräkas för att det kanske känns bättre då... för nu känns det inte kul!

torsdag 13 september 2012

Paris

Har inte skrivit på ett tag men det har inte hänt nåt speciellt förutom att jag och Kim varit i Paris helgen som var. En helt otrolig storstad. Romantikens stad alla gånger. Lägger in lite bilder senare. Grejen var att Kims jobb vann en tävling för 2 till Paris men dom som skulle åka från början fick förhinder och då blev Kim tillfrågad och det var på tisdagskväll och resan var på torsdagen. En viss tvekan var det förstås eftersom på lördagen fyllde Alex 12 år och vi var bjudna på ett bröllop och sen var det också en fråga om jag kunde få ledigt och om vi hade råd. Kevin och Alex tyckte att vi skulle åka och då bestämde vi att köra. Barnen var hos sina andra föräldrar och Mirabella var hos Milena och Tobbe. Passen hade gått ut så det blev till att åka till Arlanda på onsdagskvällen och fixa provisoriska för en så där 1000 kr styck. Men men, en resa värd 15000 kr så var det helt klart värt det.
Lämnade Mirabella på dagis på torsdagsmorgon och drog sen vidare till Arlanda. Åt frukost och sen var det 2,5 timmes tur på SAS planet till Charles de Guille. Lite obehagligt tycker jag ändå att det är att flyga men det är väl för att man inte flyger så ofta.
Tog RER (tåget) in till Garde de Nord och sen ytterligare en som tog oss till St Sebstián froissart där vårat hotell Les Jardin de Marais ligger. Helt ok, fyrstjärnigt hotell med mycket trevlig innergård och fina rum. (Svit :)
Första dagen så höll vi oss i närheten men sen åkte vi Metro och promenerade från 10 till 24 varje dag.
Vi var och tittade i Musée du Louvre och såg Mona-Lisa, Eiffeltornet var vi upp i,
Notre Dame, är pärlan i staden. Byggt i mitten av staden på ön i Seine (Ile de la Cité) är kyrkan utan tvekan en av de viktigaste sevärdheterna i Paris. Den 12: e århundradet gotiska katedralen byggdes mellan 1130 och 1345.
Basilique du Sacré-Coeur, stor kyrka som ligger på en höjd men stor utsikt över Paris samt i den historiska stadsdelen Montmartre och med de stora torget som är fullt av artister som spelar och sjunger, och målare som målar och säljer sina tavlor.
Champs Elysees, är en av de största och mest majestätiska gatorna i Paris, en gata stor och lång rak som leder från Place de la Concorde till Triumfbågen och där Kim var in på Paris Saint Germains butik.
Moulin Rouge är en av de mest berömda kabaréer i världen. Byggd 1889 i Red Light District i Pigalle, är Moulin Rouge nu en populär turistattraktion där tusentals besökare går att se balett och musikaler.
Den vackra Place des Vosges början av det tolfte århundradet är den äldsta i Paris. Torget är en perfekt kvadrat med 140 meter på varje sida och är helt omgiven av vackra hem. Den platsen hittade vi av en ren slump där vi lade oss i saolen och mös.

Maten var god men det blev faktiskt mest baguetter och Croque Monsieur. Mmmm!
Åt en fin middag med potatismos med tomat och ankbröst, filé samt kyckling. Riktigt gott!

Hemresan gick bra, planet lyfte 21.00 och var på Arlanda 23.30.
Vi hämtade upp en sovandes Mirabella i Enköping på vägen hem.

Jag jobbade i måndagskväll, hemma sen tisdags då Mirabella är jätte förkyld och hostar. Jobbar i helgen dock!