onsdag 24 november 2010

Mirabella

I måndags den 22 november så var hon på sitt 10 månadersbesök hos Efwa på bvc.
Hon vägde 9210, 73 cm lång.

Storm och isande virvlar

Nu har det blåst storm ute i 2 dagar. Man kan nästan känna kylan som genomborrar väggar och fönster på huset. Men det är varmt inne. Frånluftsvärmepumpen fungerar fint om man bortser från att den måste ställas in bättre så det slutar larma.

Mirabella sover uppe i sin säng, Alex sitter hostandes framför tv efter att ha bakat en kladdkaka. Kevin fick gå till skolan idag, han har inte haft feber på ett par dagar men hostar mycket fortfarande. Men Alex däremot hattar fram och tbx med feber. Hoppas att han kan gå till skolan i morgon. Jag och Alex har räknat 10 sidor matte nu på f.m, skulle nog själv behöva börja om att lära mig matte från typ årskurs 4-5. Når gick snett när jag skulle lära mig tror jag. Det är faktiskt en sak som jag skulle vilja uppnå, att få godkänt i Ma A+B.
I morgon torsdag ska jag, Malin och Bettan gå på bio och titta på Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Ska bli spännande. Har kollat igenom den boken lite nu på f.m så man har lite färskt i minnet.

Ikväll är det sista scoutlektionen för terminen. Peppe skjutsar ut Rebecca för hon ville gå på den, får se om killarna vill dit.
Snart dags att börja städa inför advent. Måste hämta julsakerna som står på magasinet sen måste jag inhandla lite julstjärnor och julestakar att pynta med.

I helgen åker vi och hälsar på Artur och Helena uppe i Gävle och det ska bli jätte kul. Känns mindre kul att det inte händer så mycket här hemma längre, byggsaker överallt och det är saker som jag själv inte kan fixa. Typ som att häng kakel och klinkers uppe i lilla badrummet, sätta tak och väggar nere i tvättstugan (sen kan jag spackla och slipa) flytta frysen så jag nån gång kan få lite fritt här nere och inte behöva vara rädd att Mirabella ska göra sig illa på nåt. Önskar man sig riktigt mycket kanske tomten fixar det :D

Nåt annat som är en riktig plåga är min nacke som jag lätt skulle kunna skära av mig, såå ledsen att jag fått tbx all värk sen jag börjat jobba igen. Såå besviken. Min värk i högra fogen gör sig mer påmind också. Det är verkligen inte ett dugg kul, skulle kunna gnälla ihjäl mig men man får knapra tabletter istället :( Usch! Inte långt från att man blir tablettmissbrukare, hahaha!
Sen en annan stor besvikelse från min sida är att jag inte längre känner mig motiverad till att tänka på kosten, får nästintill panik när jag tänker på hur dålig jag är. Fettet väller ut igen mer än vanligt och jag känner hur Mr. äta-vad-som-helst-gärna-jämt gör sig påmind hela tiden... Åh vad tragisk man känner sig, att man inte kan ha nån självdisiplin alls, jag vet ju att jag mår så mycket bättre då jag är mera hälsosam och tränar. Svårt att komma iväg på nått sätt. I torsdags då jag tänkt åka och träna var Kim i västergötland på jobb och var inte hemma fören efter 20. Inga positiva tankar alls... Måste tydligen ha nåt att sträva efter och det inte min slutliga vinst.

söndag 14 november 2010

Söndag... Fars dag

I morse vaknade jag runt 6 då lilla sessan ville ha välling som vanligt. Vi låg och mös i flera timmar innan vi somnade om. Vaknade igen 10.30 då det var dags att gå upp och sen åka till jobbet. Allt gick bra, trodde verkligen att jag skulle få jätte migrän och jag som hade glömt mina värktabletter. Fick en Treo av Anna och vips så kändes det mycket bättre. Annars fullt upp med mycket folk då det är Fars dag.

Nu sover Kevin, Alex och Mirabella- Killarna kom idag då Kevin haft handbollsmatch mellan 11-14. Kim tittar på Inter-Milan. Alex har feber så han blir hemma i morn. Mirabella var i extas när jag kom hem. Hon har blivit så rolig, förstår verkligen vad man säger och är så gullig.

I går var vi på Junibacken på Djurgården och det var populärt. Hon skrattade och var så nyfiken på allt. Roligast var nog när vi lite senare kom till shopen där hon fick syn på Lotta på Bråkmakargatans Bamsen. Det var bara ett måste... Hon blev kär på en gång så nu är det nästan att hon ratar Råttorna. Sen åt hon pannkaka till lunch. På vägen hem stannade vi i Barkarby på outleten där Kim köpte lite nya jeans och skjortor. Snygga sambon =) På kvällen tittade vi på Prince of Persia, riktigt schysst!

Känner värken i nacken och huvudvärken sitter som ett städ runt knoppen, så tråkigt att det kommit tillbaka nu när jag börjat jobba igen. Är väl dags att kanske titta sig om efter nåt annat men det känns lite jobbigt då man trivs så bra.

Annars har senaste veckorna varit fulla av stress och måsten. Var nere på öppna i tisdags med Mirabella, sångstunden med Dagobert var uppskattad. Hon älskar verkligen sång och musik den lilla sånglärkan.

I morn är en ny dag och en ny vecka...