söndag 25 mars 2012

Ingen bra tid...

Usch! Är inte en gilla-våren-människa. Känner mig bara stressad över allt som måste göras utöver det vanliga samtidigt som man bara vill sitta i solen och inte göra ett dugg. Jobbigt!
Igår gick vi upp före 7, packade ihop inför en dag i Vallby Västerå där vi spelade in utbildningsfilm. Denna gång handlade det om skolbarn på 1800-talet, enigreringen till Amerika, rika/fattiga... Kim var kvar hemma för att såga upp bräd/skräphögen men fick ont i ryggen.. Jonte var kvar hos Milena så der var vi andra som hade en fin dag med vårsol. Tycker att det är kul att göra sånt här ibland men det är inte mycket till lugn då alla vill olika saker och sen allt jagande med Mirabella, var helt död när vi kom hem. Köpte hem en varsin Mc burgare och Kim åkte hem till Peter på kvällen. Själv så gick jag isäng före 22. Sov till 9 (8).
Vaknadw på helt fel sida, ont i nacken, Kim och killarna åkte till Acpaintball och Rebecca åkte till Linn. Bara jag och Mirabella hemma utan bil eftersom fick skjuts hem igår så bilen står kvar på Eningbölevägen. Ätit lördagsgodis så jag mår illa och har abolut ingen lust att ens resa på mig. Det blir så fel i huvudet när man planerat en sak men det blir inte så. Min plan var i helgen att lördag åka till Västerås och Kim fixade högen, söndagen så skulle vi röja här hemma och sen gratta Pillan på em. Blir bara så irriterad att det 98% av alla gånger som nåt "tråkigt" ska göras så är det undanflykter och ursäkter in i det sista men paintball är ju kul... Tröttsamt bara...
Mycket annat som händer runt ikring, sjukdommar, nytt arbetsschema, träffa företagshälsan angående min nacke och en väldigt massa mer.
Är såå trött bara...
Idag är inte en bra dag.

fredag 23 mars 2012

Nu är det vår...

Äntligen är våren här på riktigt. Jag och Mirabella åkte och fikade hos Tessan, Hugo och Selma. Åkte hem och tog tag i räkningarna och sen blev det lite tvätt och helgstäd. Nu är allt städat och fint.
Kim kom hem vid 17 och har tänt den trasiga grillen för att grilla korv. Mysigt! Nu håller solen på att gå ned men det är 12c varmt. Har haft ytterdörren öppen på em. Mirabella strosade runt huset medans jag städade och killarna spelade dator en stund (får spela fre-sön om dom är duktiga att hjälpa till och sköter skolan) inget gnäll för dom vet att vi är konsekventa.
Nu är det dags att pensla bullarna...

lördag 10 mars 2012

En riktigt jobbig dag..

Igår hade jag en riktigt dryg dag precis som idag. Ingen energi alls, ville bara sova. Smååt hela dagen som i sin tur gjorde att jag kände mig extra fluffsig och illamående. Kan få så ibland att bara äta hela dagar och sen går det liksom bort och jag äter som vanligt. Konstigt!
Kim och Rebecca har varit i Örebro för att köpa en cykel till Jonte som fyller 14 år i morgon. Nu kan jag tänka mig att dom är på Ica Maxi och storhandlar inför kvällens hemma-pizza-bak och inför morgondagens kalas. Jonte har bakat chokladkakor och Alex har bakat syltkakor. Just nu är killarna och Mirabella ute och tar en promenad till hästhagen.
Låg och tittade lite på vänners bloggar och jag undrar om alla har det så j-a bra som dom skriver. Fina puttinutt bilder och rosenröda ord om livet i helhet.
Har speciellt en gammal bekant som är väldigt duktig på att fotografera vilket hon även stolt visar upp. Man får se hela hennes vardag som fest i bilder och det är verkligen jätte kul att se och läsa. Men vilket liv sen.... Man blir ju deprimerad för mindre.... Hon har ALLT! Typ 10 närmase väninnor som träffas jämt och gör utflykter tillsammans, åker på utlandresa med familjen eller vänner minst 3 ggr per år. Ett toppen fixat hem i modern tappning i en bättre förort i en mindre stad. Verkar enligt foton ha så fint och städat och alltid nya blommor på köksbordet. Går enbart runt i märkeskläder vilket också deras lilla gör. Dom verkar leva i en sån idyll av vävda drömmar och alla deras små sammankomster av familj och vänner avlöser varandra med sådana upplägg och fina bordsdukningar och dekorationer. MEN... det finns inget ont att säga om denna kvinna som jag talar så avundsjukt om för hon är en sån varm, omtänksam, givmild och jordnära kvinna.

JAG VILL OCKSÅ LEVA SÅ!!!! Men det gör jag inte utan jag lever i min verklighet med mina nära och kära. Jag känner mig just nu bara lite ur balans när tvätthögarna avlöser varandra, tjat och gnat i ett och vi får INGENTING gjort i detta hus som skulle kunna vara så fint och ombonat. Har inte ens börjat köpa hem inredning som tex en vas till bordet för jag använder dom gamla vaser tills jag vet vilken vas som jag vill ha när allt är klart. Sladdar hänger löst tvärs över hallen, vissa kontakter är inte inkopplade, grov/städrummet används som förvaring i en stor röra tillsammans med pappersåtersamligen. Ingen fungerande garderob så alla galgkläder hänger uppe över trappräcket. Usch! Såå tråkigt. Och den enda som vill ha klart och fint är JAG. JAg försöker städa och planera så mycket jag kan men det är svårt att göra större förändringar själv.

Lite bitter är jag kanske men jag älskar mitt liv, min familj och mina vänner. Man jag önskar det kunde vara lite annorlunda ibland. Vinna lite pengar för att tillgodose dom här småsakerna här i livet.