måndag 7 mars 2011

Mirabella provar Rebeccas utrustning

Lilla Mirabella

Stugan

Fjätervålen

Vi drog med hela familjen till Jens och Therese stuga i fjätervålen. En mycket fin och lite lyxig stuga med plats för en stor familj.
Resan dit startade på söndag morgon då vi packade bilen och den nyinköpta takboxen till max. Resan gick bra, vi stannade på Ica Maxi Mora och inhandlade veckans proviance. Vi fick sitta riktigt trågt då bilen redan var överfull men det gick.
Följande dagar hade vi stålande fint väder utan på tordagen då det var snöstorm, 40 cm snö/dygn. Barnen åkte skidor för fullt och det gick riktigt bra. Jag tog några turer också men var mest med lillskruttan som fick nöja sig med pulkan. En e.m åkte vi till Idre och kollade kring och åt på Idre Grill ala carte. (En kompis syster som äger) Jätte trevligt med god mat. På lördagen så var det storstädning, kan inte fatta att man stökar till så mkt på en vecka. Resan hem gick också bra, trötta men glada barn. Vi stannade i Rättvik på ett värdshus och åt lunch och fikade.
Sen var det bara att packa upp allt och tvätta och röja.

Alla barnen



Här har vi lyckats få med alla barnen på bild. Vi var på skidsemester i Fjätervålen v.6

Läänge sen sist...

Nu är det verkligen jätte länge sen som jag skrev sist. Blir alltid så laddad när jag läser andras bloggar och önskar jag skrev lika ofta som dom. Men alla är ju olika.
Mirabella som redan fyllt 1 år ligger i sin säng och sover middag. Hon har verkligen blivit jätte duktig som somna själv utan en massa trassel. Hon känner sig nog väldigt trygg och älskad.

Jag har suttit och skrivit ner veckans matsedel.
Torsk med äggsås och potatis
Korvsoppa med bröd (barnens favorit)
Köttfärspaj och sallad
Gratinerad spättafilé med vitvinssås, räkor och krutonger
Lasange (Jontes älsklingsrätt, han fyller nämnligen 13 år)
Hemlagade hamburgare
Avslutar veckan med Flygande Jacob

Får se om vi kan hålla oss till ovanstående eller blir det bara pannkaka av all planering som vanligt... Återstår och se.

Förra fredagen var jag i stockholm på Proforma Clinic på en bröstkonsultation. Jag har bestämt mig för lyft upp tuttarna till där dom ska sitta och sen blåsa upp dom lite så det finns nåt att fylla b-h med. Ska verkligen bli spännande. Har fått en tid för operation i April. Kim ska vara ledig en vecka då jag inte får lyfta och anstränga mig. Planen för implanteten är Mentors runda hög profil, 500/550 cc per bröst. Låter stort i mina öron men har tittat rund jätte mycket och snackat på forum och jag litar på Kirurgen Jörgen Gribbes förslag. Nervös bara över att dom ska skära runt vårtgården och ner under till bröstvecket. Usch, gillar inte sår...

Nu har lilla Mirabella vaknat och sitter på golvet och leker. Hon går inte än men är sen flera månader tbx väldigt stadig och kan gå men vågar inte... hon blir tvärsur när man försöker lura henne att gå själv...

Förra veckan fick jag problem med min rotfyllda kindtand då den aldrig blivit bra sen jag gjorde ingreppet. I fredags fick jag en akuttid då han fick öppna upp tanden och fylla med bakteridödande medel som ska sitta i 14 dagar. Haft så ont i flera dagar och den varar och det är jätte äckligt. Trodde hela dagen i går att jag skulle kräkas. Fick sluta 2 timmar tidigare, hade stupat av all värk annars, men jag stod ut så länge i a f. Många hade garanterat stannat hemma.... :D

På torsdag kommer 2 tjejer från BUP u-sala som hjälper Alex med sin krypfobi. Hoppas att det hjälper honom. Kan inte vara kul att vara en 10-årig kille och vara såå rädd för kryp.

Nu ska förberade inför att alla barnen kommer ikväll.. Äntligen blir familjen samlad.